Kuzguncuk'ta yeni bir sanat evi

Güncelleme Tarihi:

Kuzguncukta yeni bir sanat evi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Birçok ressama ev sahipliği yapan Kuzguncuk sonunda resim galerisine kavuştu. Harmony Sanat Galerisi'nde sergilerin yanısıra resim, heykel, seramik atölyeleri de düzenlenecek.

İstanbul'un güzelliklerini koruyabilmiş ender semtlerinden biri olan Kuzguncuk'ta yeni açılan Harmony Sanat Galerisi, burada yaşayan sanatçıların, yaşadıkları ortamdan esinlenerek yarattıkları eserleri ‘‘Kuzguncuk’’ konulu sergide bir araya getirdi.

İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasında yer alan Kuzguncuk, bozulmamış mimari dokusuyla pek çok yazar ve ressamın kendisine mekan olarak seçtiği bir semt. Burada açılan Harmony Sanat Galerisi de sanatçıların eserlerini sergileyecekleri yeni bir ortam. Kuzguncuk'taki Harmony Sanat Galerisi, sanatçıların eserlerini sergilemenin yanı sıra yeni sanatçıların yetişmesi için açılacak atölyeleriyle de hizmet verecek. Harmony Sanat Galerisi bünyesinde açılan atölyelerde resim, seramik, heykel, takı ve vitray eğitimi verilecek. Kurslar 15 Nisan'da başlayacak. Eğer atölye çalışmalarına mesai saatleri dışında katılmak isteyen olursa, akşam saatlerinde de atölye etkinlikleri düzenlenecek.

Sanatevi ayrıca nitelikli hediyelik eşya üretilmesine ve bunun tüketiciye sunulmasında da aracılık yapacak. Kuzguncuklu sanatçıların ürettiği objeler ve atölye çalışmalarına katılanların çalışmaları galeride satışa sunulacak.

Harmony Sanat Galerisi'nin ilk sergisi ‘‘Kuzguncuk’’ta Bihrat Mavitan, Alev Ermiş Mavitan, Yusuf Katipoğlu, Ursula Katipoğlu, Artin Demirci, Dilek Demirci, Cansen Ercan, Eray Özcan, Ali Biro, Aysen Ciravoğlu, Işın Çağlar, Nilüfer Öymen, Neyran Turan ve Cem Yardımcı'nın eserleri yer alıyor. Ayrıca sanatçıların resim, heykel, takı ve tasarım eserlerinin yanı sıra genç mimarların Kuzguncuk'un doğal dokusunun korunması ve geleneksel tarzda yeniden düzenlenmesine ilişkin geliştirdikleri projeler de sergileniyor. Harmony Sanat Galerisi'nin Kuzguncuk sergisi 30 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!