Kuzey Kore lideri "eğlenmeyi seven bir çocuk"

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Kore lideri eğlenmeyi seven bir çocuk
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

Kuzey Kore’ye bir belgesel çekmek için gittiği sırada ülkenin egzantirik lideri Kim Jong-un ile yakın bir arkadaşlık kuran ABD’li basketbol yıldızı Dennis Rodman, "Kim Jong-un eğlenmeyi seven bir çocuk. Nükleer bir savaş başlatmaya niyeti yok" dedi.

Haberin Devamı

NBA yıldızı "Kim Jong-un Saddam Hüseyin gibi dünyayı ele geçirmeye çalışan bir karakter değil. O kimseyi öldürmek istemiyor, barış konuşmak istiyor" dedi.
İngiliz gazetesi Sun’a verdiği röportaj sırasında Kim Jong-un’un yakın zamanda baba olduğunu da ağzından kaçıran Dennis Rodman "Onun batıya karşı takındığı düşmanca tavrın tek nedeni onu çevreleyen kötü niyetli generaller" dedi.

Kuzey Kore gezisinden ABD Başkanı Barack Obama için özel bir mesajla döndüğünü söyleyen basketbolcu "Kim bana Obama’ya söyle beni arasın, onunla konuşabilirsek bu sorunu çözeriz dedi" dedi.

KUKLA LİDER
Dennis Rodman "Kim de aynı Başkan Obama gibi basketbol hayranı. İki liderin birçok ortak noktası var. Eğer Obama telefonu kaldırır ve onu ararsa konuşacakları çok şey var" dedi ancak Kim Jong-un’un nükleer bir savaşı durdurmaya yetecek otoritesi olup olmadığı konusunda emin olmadığını da itiraf etti.
Pek çok kişi Kuzey Kore’nin kurucusu Kim-il Sung’un torunu olan genç liderin sadece dünyaya gösterilen bir "kukla lider" olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

"KİM İLE BİR BAĞ KURDUK"
Kuzey Kore’ye "Basketbol Diplomasisi" adlı Kuzey Kore karma takımı ile Harlem Globetrotters arasındaki bir maçı anlatan bir belgeselin çekimleri için giden 51 yaşındaki Rodman "Herşeye rağmen anlamalısınız ki o sıradan iyi bir çocuk. Sıradan kıyafetler giyip, müzik spor gibi sıradan şeylerle ilgileniyor. Büyük babası birçok saçmalık inşa etmiş, babası da buna katkıda bulunmuş ancak o sıradan bir insan" dedi.

Dövmeleri ve çılgın saç modelleri ile tanınan Rodman Kuzey Kore’de çok iyi ağırlandığını ve yaşadığı deneyimin kendisini oldukça şaşırttığını söyledi. Basketbolcu "Kim basketbolu çok seviyor ve çocukluğundan beri benim 91 numaralı formamı giydiğini de itiraf etti" dedi.

Kuzey Kore liderinin kendisini Ağustos ayında altı günlüğüne ülkesine davet ettiğini de açıklayan Rodman "Kesinlikle gideceğim. Kim ile bir bağ kurduk. Şimdiden sabırsızlanıyorum. Kraliyet Sarayı’nda kalacağım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!