Kuyumcuyu soyup, tatile gittiler

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcuyu soyup, tatile gittiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2006 13:29

Adana'da bir kuyumcudan kurusıkı tabancayla 100 bin YTL değerinde 3 kilo altın gasp ettikleri öne sürülen 3 arkadaş, kredi kartı borçlarını ödedikten sonra, artan parayla Bodrum’a giderek barlarda sabaha kadar eğlendikleri ortaya çıktı. Zanlılardan 21 yaşındaki Ali Özkan Çakmak’ın altınlardan sevgilisine 1 yüzük, 4 bilezik hediye ettiği de belirlendi.

Mahalle arkadaşları Ali Özkan Çakmak, bilgisayar teknikeri 22 yaşındaki Okan Yılmaz ve 19 yaşındaki Emrah Kaçar, 8 Haziran günü sabah şortlarıyla yürüyüş yaparken ödeyemedikleri kredi kartı borçlarını için kuyumcu soymaya karar verdi. 3 arkadaş yürüyüş güzergâhındaki Eyüp Nomanoğlu’nun kuyumcu dükkanına müşteri gibi girdi. Okan, boş kuru sıkı tabancayı çıkartıp, “Bu bir soygundur kımıldamayın” diyerek kuyumcuyu etkisiz hale getirdi. Ali ise vitrindeki altınları torbaya doldurdu. 3 arkadaş soygun sonrası yaya kaçtı. Kuyumcuda güvenlik kamerası olmadığı için olay anı görüntülenmedi, ancak 3 soyguncunun kaçış anı yolun karşısındaki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Soyguncular, altınları bozdurup önce Çakmak ile Yılmaz’ın 1000’er YTL kredi kartı borçlarını ödedi. Daha sonra, kiraladıkları otomobil ile Konya ve Çanakkale’ye gitti. Çakmak, Çanakkale’deki kız arkadaşı C.A.’ya çalınan altınlardan 1 yüzük ve 4 bilezik hediye etti. Buradan Bodrum’a geçen 3 arkadaş, 2 gün boyunca sabahlara kadar barlarda eğlendikten sonra Adana’ya döndü.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu ekipleri 3 zanlıyı, 11 gün sonra Adana’daki su oyunları parkı Aqualand’da mayoyla havuzda yakaladı. Sevk edildiği mahkemece tutuklanan 3 zanlı, poliste verdikleri ifadelerinde, “Amacımız altınların hepsini almak değildi. Kredi kartı borcumuza yetecek kadarını almaktı. Vicdanen rahatsızız. Altınları kuyumcuya iade edecektik. Altınları alıp kaçarken pişman olup, vermek istedik, ama arkamızdan ateş edildiği için kaçtık” iddiasına girdi.

Soyguncuların yaklaşık 30 bin YTL’ik altını paraya çevirip harcadıkları, kalan 70 bin YTL’lik altının polis aracılığı ile kuyumcuya iade edildiği belirtildi. Haklarında savcılıkça soruşturmaları sürdürülen 3 zanlının soygun sonrası kredi kartı borçlarını ödedikleri, para artınca bir bölümünü barlarda harcadıklarını da itiraf ettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!