Kuyumcu soyguncusu 1 yıl sonra yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcu soyguncusu 1 yıl sonra yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2008 15:06

İzmir'in Bozyaka semtinde, bir kuyumcu dükkanında iş yeri sahibi ve çalışanı kelepçeleyip, yaklaşık 2 kilogram altın ve 5 bin YTL parayı gasbeden zanlı, polisin 1 yıldır sürdürdüğü takip sonucu yakalandı.

Irmak Kuyumculuk'taki soygunun ardından takibi sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesinin ardından gelen bir ihbarla, pizza ustası olarak çalışan S.D'yi takibe aldı. Polis, S.D'nin çevresindeki farklı kişilere borcu olduğunu, soygun tarihinin hemen ardından bu borçları kapattığını tespit etti. S.D'nin birlikte yaşadığı R.D. adlı kadının ifadesine başvuran polis, soygun tarihinde

yüklü miktarda para ve altın getirdiği bilgisine ulaştığı S.D'yi gözaltına aldı.

Kuyumcu ve çalışanı tarafından da teşhis edilen S.D, poliste suçunu itiraf ederek soygunu kendisinin yaptığını söyledi. S.D'nin evinin önünde, çalıştığı iş yerinin otoparkından, yaklaşık 1 yıl önce çalındığı ve üzerinde sahte plaka olduğu belirlenen bir otomobil de ele geçirildi.

FİLM GİBİ CANLANDIRMIŞ

Borçları nedeniyle bunalıma girdiği belirtilen S.D'nin, televizyonda seyrettiği haber ve bazı görüntülerden soygun yapmaya karar verdiğini, Kemeraltı'ndaki kuyumcuları riskli bulduğu için daha önceden alışveriş yaptığı kuyumcuyu hedef olarak belirlediğini, soygun için ruhsatsız silah almak istediğini, fiyatı pahalı bulunca gaz tabancası almaya karar verdiğini anlattığı öğrenildi.

Soygun sırasında kulağına taktığı kulaklıkla, kuyumcuya dışarıda kendiyle çalışan bir ekip olduğu görünümünü vermek istediğini, silahın gaz tabancası olduğunun fark edilmemesi için masa üzerine gerçek mermi koyduğunu söylediği bildirilen S.D'nin, altın ve paralarla kaçtıktan kısa süre sonra, hatlı minibüse binerek dükkanın önünden geçtiği belirtildi. S.D'nin, kuyumcudan aldığı altınları, parçalar halinde takas yaptığı veya sattığı toplam olarak elde ettiği 24 bin YTL tutarındaki parayla borçlarını ödediği belirlendi.

S.D'nin bu olaydan önce iş yerinin otoparkından bir otomobil çaldığı, sahte plakayla bu otomobili satmak istediği fakat başaramaması üzerine soyguna karar verdiği, otomobilin de yaklaşık 1 yıldır evin önünde park halinde durduğu belirtildi.

Almanya'da uzun süre işçi olarak kaldığı ve 7 yıl önce Türkiye'ye döndüğü tespit edilen S.D'nin, bu ülkede hırsızlık ve gasp suçlarından poliste kaydının bulunduğu öğrenildi.

S.D. sorgusunun ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Bozyaka semtinde Ekim 2007'de, Eskiizmir Caddesi 198 numaradaki Irmak Kuyumculuk'a giren silahlı kişi, iş yeri sahibi Murat Irmak ve çalışanı Fatih Hiçüşenmez'i kelepçeleyip, yaklaşık 2 kilogram ağırlığındaki altın takılar ile kasadaki 5 bin YTL'yi alarak kaçmıştı.
Soygun, iş yerindeki güvenlik kameralarında görüntülenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!