Kuyumcu soyguncuları havuz aleminde yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcu soyguncuları havuz aleminde yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2006 13:50

Adana'da 15 gün önce bir kuyumcudan 3 kilo altını silah tehdidiyle alan 3 kişi, soygundan elde ettikleri altınların bir bölümü bozdurup, havuz başında alem yaparken mayoyla yakalanıp gözaltına alındı. Zanlılardan birinin, çaldığı pırlanta yüzüklerden birini kız arkadaşına hediye ettiği belirlendi.

Haberin Devamı

Kenan Evren Bulvarı'ndaki Nomanoğlu Kuyumculuk'a müşteri gibi giren ve üzerlerinde kısa pantolon bulunan 3 kişi, kuyumcu Eyüp Nomanoğlu'nun başına tabanca dayayıp, 100 bin YTL değerinde 3 kilo altın gasp etti. Kuyumcuda güvenlik kamerası olmamasına rağmen, zanlılar kaçarken bu işyerinin karşısındaki başka bir işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi. Güvenlik kamerası görüntülerinden zanlıların fotoğrafını elde edip, eşkale göre arama yapan polis, kuyumcu soygununu gerçekleştirdikleri ileri sürülen 22 yaşındaki Okan Yılmaz, 19 yaşındaki Emrah Kaçar ve 21 yaşındaki Ali Özkan Çakmak, su oyunları parkı Aqualand'de güneşlenirken yakaladı. Ancak, zanlıların olayda kullandıkları tabanca ele geçmedi.

Zanlıların ilk ifadelerinde kredi kartı ve çevreye olan borçlarını kapatmak için soygun yaptıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Üç kişinin, soygunu yaptıktan sonra gasp ettikleri altını değişik miktarlarda farklı kuyumculara bozdurup, aldıkları para ile eğlendikleri ortaya çıktı. Yaptığı işten pişman olduğunu söyleyen zanlılardan Ali Özkan'ın çaldığı pırlanta yüzüklerden birini kız arkadaşına hediye ettiği, diğer zanlıların da paylarına düşen para ile borçlarını kapatıp, otomobil kiraladıkları belirlendi. Sabıkaları bulunmayan zanlılar, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!