Kütüphane memurunu rehin aldı

Güncelleme Tarihi:

Kütüphane memurunu rehin aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 15:12

Kırıkkale'de gittiği kütüphanesinin kadın memurunu silahla rehin alan bir kişi, diğer çalışanların polise ihbarda bulunması üzerine kaçtı.

Yeni Mahalle semtindeki İl Halk Kütüphanesine gelen Akif İ. bir süre raflardaki kitapları inledikten sonra, kütüphane görevlilerine küfür etmeye başladı.

Belinden çıkarttığı silahla kütüphane çalışanlarını etkisiz hale getiren zanlı, çalışanlardan Ceyda K'yi okuma odasına kilitlemeye çalıştı. Diğer çalışanların bu sırada polisi aradığını fark eden Akif İ'nin tetiğine bastığı silahı ateş almadı.

Telaşa kapılan zanlı, “Burayı Atatürkçü bir yer sanıyordum. Sizler Atatürkçü değilmişsiniz. Beni polise bildirmeyin, jandarmaya bildirin” diyerek olay yerinden kaçtı.

Olayın ardından Kırıkkale Vali Yardımcısı Cemal Polat ile polis ekipleri kütüphaneye geldi. Polis, yapılan incelemeden sonra kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı.

Kütüphane çalışanları, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, zanlının kendisini üniversite öğrencisi olarak tanıtıp uzun süredir kütüphaneye geldiğini belirterek, bazı davranışlarından ötürü akli dengesinin yerinde olmadığı izlenimine sahip olduklarını söylediler.

Öte yandan, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında bir grup anaokulu öğrencisinin olayın olduğu saatte kütüphaneye gelmek üzere olduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!