Kuşların göçü İstanbul'dan izlenebilecek

Güncelleme Tarihi:

Kuşların göçü İstanbuldan izlenebilecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2007 10:41

Güneyden kuzeye göç eden kuşların, İstanbul Boğazı'ndan geçişleri, Sarıyer'den izlenebilecek.

Doğa Derneği yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin en önemli 3 göç noktasından biri olan İstanbul Boğazı, hem kara hem de su kuşları açısından çok önemli bir göç noktası olma özelliği taşıyor.

Göçmen kuşlar, karada oluşan sıcak hava termalleri nedeniyle, fazla enerji sarf etmedikleri için denizler üzerinden değil, karalar üzerinden geçmeyi tercih ediyor. İstanbul Boğazı da, Marmara ve Karadeniz gibi iki büyük denizi birbirine bağladığı için kuşların en önemli geçiş noktasından biri.

Mart ayı sonları ile Haziran ayı başlarında güneyden kuzeye göçen küçük ötücü kuşlardan kartallara kadar pek çok göçmen kuş çeşidi, Sarıyer sırtlarından izlenebilirken, Eylül ve Kasım ayları arasında kuzeyden güneye göç edenler Çamlıca sırtlarından gözlenebiliyor.

Doğa Derneği “İstanbul'un Kartalları” projesi kapsamında İstanbul'da gerçekleşen bu doğa olayını İstanbullular ile tanıştırmak amacıyla ”Boğaziçi-İstanbul'un Kartalları” gezisini organize etti.

Dernek tarafından yarın ve 22 Nisan günleri Sarıyer sırtlarında kurulacak teleskoplar aracılığıyla, güneyden kuzeye göç eden küçük orman kartalı, yılan kartalı, şahin, arı şahini ve leylekler izlenebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!