Kuş gribi şüphesiyle 10 gündür tedavi gören İşleyen Ailesi taburcu edildi

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi şüphesiyle 10 gündür tedavi gören İşleyen Ailesi taburcu edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 17:13

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde kuş gribi şüphesiyle 10 gündür tedavi gören İşleyen Ailesi'nin 5 ferdi, bugün taburcu edildi.

Baba Mehmet İşleyen, kendilerinden alınan numunelerin sonuçlarının henüz gelmediğini belirterek, “Bir hafta sonra kesin sonuç belli olacak. Olumsuz bir durum çıkması halinde yeniden hastaneye geleceğiz” dedi.

Van'ın Erciş İlçesi'ne bağlı Çelebibağ Köyü'nde kanatlı hayvanlarla temas eden ve 3 tavuklarını kesip yiyen İşleyen Ailesi'nden Mehmet, eşi 5 aylık hamile Makul, çocukları Ömer ve Umut ile Mehmet İşleyen'in kız kardeşi Tuğba, 10 gün önce kuş gribi şüphesiyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Burada 10 gündür yatarak tedavi gören İşleyen Ailesi'nin fertleri bugün sağlık durmlarının düzelmesi üzerine taburcu edildi. Doktorlar, ailenin hastanede kalacak durumları kalmadığı için taburcu edildiklerini söyledi. 5 aylık hamile olan 32 yaşındaki Makul İşleyen'e hamileliği yüzünden tedavi uygulanamazken, kan tahlilleri alınıp gözetim altında tutuldu.
Bugün hastaneden ailesiyle birlikte ayrılan Mehmet İşleyen, tavuk kesip yediklerini ve çocukların canlı kanatlılarla temas ettiğini söyledi. Bu durumdan sonra ailesinin rahatsızlandığını belirten Mehmet İşleyen, “10 gün tedavi gördük, doktorlar durumumuz iyi olduğunu söyleyip bizi taburcu etti. Eğer bir sorun olsa bizi bırakmazlardı. Bizim test sonuçlarımız henüz Ankara'dan gelmedi. Bir hafta sonra geleceğini söylediler. Eğer önemli bir sorun çıkarsa bizi yeniden çağıracaklar. Şimdi hepimiz iyiyiz ve evimize dönüyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!