Kuş gribi izmir’e de sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi izmir’e de sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 01:12

KUŞ gribi Ankara ve İstanbul’un ardından Türkiye’nin üçüncü büyük ili İzmir’e de sıçradı. İzmir’in Bayındır İlçesi’nde, kuş gribi şüphesiyle iki tavuk ve bir güvercinden alınan numuneler pozitif çıktı. Virisün yayıldığı illerin sayısı 27’ye ulaştı.

İZMİR Bornova Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne incelenmek üzere 100 numune gönderildi. Bayındır Demircilik Mahallesi’nden gönderilen 2 tavuk ile bir güvercinde sonuçlar pozitif çıktı.

ISPARTA’nın Şarkikaraağaç İlçesi’ne bağlı Karayaka Köyü’nde de kuş gribi vakasına rastlandı. Köyde iki gün önce 25 tavuğun öldüğü, birinin incelenmek üzere İzmir Hıfzıssıha Laboratuvarı’na gönderildiği ve sonucun pozitif çıktığı açıklandı.

AYDIN’ın Kuşadası ilçesi ile Çeştepe beldesinde kuş gribi vakası görülmesi üzerine itlaf ekiplerini harekete geçirildi. Kuşadası’nda ev ev dolaşılarak tüm kanatlı hayvanlar itlaf edildi. Çeştepe’de de itlaf çalışmalarına sabah saatlerinden itibaren başlandı.

SİVAS’ın Kangal İlçesi Yellice Köyü’nden Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Gülten Yeşilırmak’da (37), tahliller sonucu kuş gribi virüsüne rastlandı.

DİYARBAKIR İl Tarım Müdürü Mustafa Kayhan, kendilerine getirilen 111 ölü tavuktan birinde kuş gribine rastlandığını açıkladı. Suriçi’nde çöplükteki 5 ölü tavukta da kuş gribi hastalığının pozitif çıktığı kaydedildi.

Kuş gribi rastlanan illerin sayısı, dün 27’yı çıktı. Bu iller şunlar: İstanbul, Ankara, Ağrı, Ardahan, Aydın, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Isparta, İzmir, Kars, Kastamonu, Muş, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Van, Yozgat, Zonguldak...

İstanbul’da 2 bin 917 kanatlı itlaf edildi

Tarım İl Müdürü Ahmet Kavak, "kontrol bölgesi" olarak tespit edilen Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Esenler’de 2 bin 917 kanatlı hayvanın itlaf edildiğini bildirdi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı da dün saat 17.00 itibariyle tüm yurtta itlaf edilen kanatlı hayvan sayısının 306 bine ulaştığını açıkladı.

Fransa vatandaşları için ilaç ve maske gönderecek

FRANSA Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de yaşayan Fransız vatandaşlarının kuş gribinden korunması için ilaç ve maske göndereceğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Denis Simoneau, olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Türkiye’deki gelişmelerin ışığında, bu ülkede yaşayan vatandaşlarımız için büyükelçiliğimize maske ve ilaçtan oluşan malzeme göndermeye karar verdik" dedi. Türkiye’de 900’ü Ankara’da olmak üzere yaklaşık 4.500 Fransız vatandaşının yaşadığı tahmin ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!