Kurultaydan korkmuyorum

Güncelleme Tarihi:

Kurultaydan korkmuyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2005 01:38

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yazılı açıklama yaparak CHP Lideri Deniz Baykal’ın kurultay kararının sağ duyu ile alınmış bir karar olmadığını savundu. Sarıgül, ‘Bu kurultay, kurultayın demokratik bir ortamda irade koymasını engellemek amacıyla alınmış bir karar. Baskın kurultay yapılmak isteniyor’ dedi. Bu kararın kendilerini korkutmadığını söyleyen Sarıgül, ‘CHP örgütünün umutla heyecanla beklediği bir değişim kurultayını dar bir salonda boğmak amacı taşıyor’ diye konuştu. Sarıgül, şöyle devam etti: ‘Geçen kurultayda eleştirilere neden olan konuların başında genel başkanın seçimi yapıldıktan sonra ve sonuç belli olduktan sonra parti meclisi seçimlerine geçilmektedir. Bu durum PM seçimini etkileyen en önemli faktördür. Tek sesli bir parti meclisi amaçlanmaktadır.’

Arkasında mı

MUSTAFA Sarıgül’ün 3 Kasım seçimlerinden önce DSP’den istifa ederek YTP’ye birlikte geçtiği Hüsamettin Özkan’la olan dostluğu CHP kulislerini karıştırdı. Özkan’ın, kendisini destekleyen muhalif vekillerin sorusu üzerine, ‘Hüsamettin Bey’le dostluğumuz var. Ancak siyasi olarak sadece Tezcan Yaramancı ile birlikteyiz’ dedi.

Sarıgül’e Ankara’da büro

MUSTAFA Sarıgül’ü destekleyen CHP Kayseri Milletvekili, işadamı Muharrem Eskiyapan, Sarıgül için Ankara’nın gözde semtlerinden Kavaklıdere İran Caddesi’nde lüks bir büro kiraladı. Eskiyapan, kurultay bitinceye kadar TBMM’deki danışmanını da, yeni eşyalarla döşediği bu büroda görevlendirdi. Sarıgül’ü destekleyen 14 milletvekili de eşyaların yerleştirilmesinden sonra bürodaki ilk toplantılarını dün akşam yaptılar. Kurultaya kadar çalışmaları bu büroda yöneteceklerini söyleyen Sarıgül’ün kurmaylarından İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, ‘1 Şubat’ta CHP’de yeni bir genel başkan olacak’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!