Kuru fasulyenin 10 adresi

Güncelleme Tarihi:

Kuru fasulyenin 10 adresi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 25, 2003 00:00

Yanında pilavı ve turÅŸusuyla kuru fasulyenin tadına doyum olmaz. Lezzetinin yanı sıra keseyi zorlamayan fiyatıyla da insanı memnun eden kuru fasulyeyi sevenlerden misiniz? Peki Ä°spir fasulyesini mi tercih edersiniz, yoksa dermason fasulyesini mi? Evet bildiniz bu hafta en iyiler listemizde kuru fasulyeciler var. Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın nerede yediÄŸini, fasulyeye Kleopatra muamelesi çekilen ya da lezzet sırrını sadece üç kiÅŸinin bildiÄŸi lokantayı merak ediyorsanız gurmelerden oluÅŸan jüri üyelerimizin oylarıyla oluÅŸan En Ä°yi Kuru Fasulyeciler listemize bir göz atın.HÃœSREVRizeli, Ankara’dan sonra Ä°stanbul'a ÅŸube açıyor Rize'nin Çayeli ilçesi’ndeki Hüsrev lokantası 44 yıl önce açıldı. Babadan kalan bakkal dükkanını lokantaya çevirerek iÅŸe atılan Fahri Hüsrev, yazın Çayeli'ndeki merkezde, kışın da Ankara'daki ÅŸubede iÅŸleri yürütüyor. Yakında Ä°stanbul'da da bir ÅŸube açmayı planlayan Hüsrev'de kuru fasulye Erzurum'un Ä°spir Ä°lçesi'nin Hortik Köyü'nden alınıyor. Özel sos ve tereyağı ile piÅŸirilen fasulyenin sırrını ise sadece Fahri Hüsrev ve üç oÄŸlu biliyor. Kuru fasulyenin porsiyonu 4 milyon, salata-turÅŸu 2 milyon, fırın sütlaç 2 milyon. Yemek yiyenlerin fotoÄŸrafları duvarları süslüyor. Müşterileri arasında Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel, Rauf DenktaÅŸ, Sakıp Sabancı, Rahmi Koç ve Mehmet Ali Birand bulunuyor. Rezervasyon yaptırmadan da gidilebilen Hüsrev, 09.00'da açılıyor ve 22.00'ye doÄŸru kapanıyor. Çayeli Çıkışı, Hopa Karayolu üzeri, Rize. (0464) 532 70 37.KANAATOsmanlı usulü kuru fasulye1933'te açılan Kanaat'ın sahipleri Ali-Mustafa-Murat Kargılı kardeÅŸler. Osmanlı mutfağının sulu yemekleri ile tanınan restoranın kuru fasulyesi de Osmanlı usulü piÅŸiriliyor. Fasulyenin yanında isteÄŸe baÄŸlı olarak pilav ya da turÅŸu veriliyor. Porsiyonu 2 milyon 900 bin. Kurufasulye, meÅŸrubat ve tatlı üçlüsü için ortalama 10 milyon ödemek gerekiyor. Kanaat 06.00'da açılıyor ve 23.30'a kadar hizmet veriyor. Rezervasyon yaptırmadan gidiliyor. Selmanipak Cad. No: 25 Ãœsküdar. (0216) 333 37 91.PAFULÄ°Kuru fasulye bölümü üç ay önce açıldı1985'te kurulan Pafuli'nin sahibi YaÅŸar Tezcan. Karadeniz yemekleri ile ünlenen restoranın kuru fasulye servisi yapan bölümü 3 ay önce açıldı. Ä°spir'de yetiÅŸen fasulyeden yapılan kuru fasulye tereyağıyla, fırında piÅŸiriliyor. Köfte, kadayıf ve fırın sütlaç kuru fasulye yapılan bölümün diÄŸer yemekleri. Bir porsiyon fasulye 4 milyon, pilav 2 milyon ve turÅŸu 1 milyon. Pafuli'de servis 12.00'de baÅŸlıyor ve 24.00'e kadar devam ediyor. Rezervasyon yaptırmak gerekiyor. KuruçeÅŸme Cad. No: 116; (0212) 263 66 38. AYDERFasulyeye Kleopatra muamelesi çekiliyor1994 yılında BaÄŸcılar'da kurulan Ayder'in BaÄŸlarbaşı ÅŸubesi 2002'de açıldı. Mehmet Salih Kısır ve Hüseyin Fıstık Ayder'in sahipleri. Nur Çintay'ın Kleopatra muamelesi çekiliyor diye tarif ettiÄŸi kuru fasulye, Ä°spir'den gelen ÅŸeker fasulyesinden yapılıyor ve Vakfıkebir tereyağında piÅŸiriliyor. Porsiyonu 2 milyon 750 bin lira. Ayder sabah 8.00'de açılıyor ve akÅŸam 22.30'a kadar hizmet veriyor. Öğle ve akÅŸam yemekleri için rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Nuhkuyusu Cad. No: 303 BaÄŸlarbaşı. (0216) 495 88 59.MANDACIFatih Terim ve GS'li futbolcuların mekanıMandacı'nın geçmiÅŸi 60'lı yıllara kadar uzanıyor. 60'lı yıllarda Beyti ile yan yana mekanlarda hizmet veren Mandacı, binanın yıkılmasından sonra bir süre hizmete ara verdi. 1999 yılından beri yeni yerinde hizmet vermeye baÅŸlayan Mandacı'nın sahipleri Murat Mandacı ve Bayram Özer. Dermason fasulyesinden yapılan kuru fasulye, pilav, turÅŸu ve Pamukova kuru soÄŸanı ile servis ediliyor. Döner, ızgara ette de iddialı olan Mandacı'da tatlı olarak fırın sütlaç, künefe ve kemalpaÅŸa yemek mümkün. Fasulyenin porsiyonu 2.5 milyon. Kurufasulye, pilav, tatlı ve meÅŸrubattan oluÅŸan mönüye ödeyeceÄŸiniz ortalama ücret ise 8 milyon. Restoranın duvarlarını gelen ünlülerin fotoÄŸrafları süslüyor. UÄŸur Dündar, Fatih Terim ve Galatasaraylı futbolcular Mandacı'ya sık sık uÄŸruyor. Saat 11.30'da servise baÅŸlayan restoran 24.00'te kapanıyor. Özellikle hafta sonları çok yoÄŸun olan Mandacı'ya rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Fatih Mahallesi Ä°stanbul Cad. no:44/A Küçükçekmece. (0212) 599 99 55.KÖMÃœRKaradeniz fındık yağıyla piÅŸiriliyor1989'da açılan Kömür'ün sahibi Remzi Kömür. Osmanlı-Türk mutfağını yansıtan restoran çeÅŸit bolluÄŸuyla dikkat çekiyor. Kömür'de kuru fasulye Erzincan fasulyesinden yapılıyor ve Karadeniz fındık yağıyla piÅŸiriliyor. Kuru fasulye yiyenler genellikle pilav, turÅŸu ve karışık komposto da sipariÅŸ ediyor. Kuru fasulyenin porsiyonu 2.5 milyon, pilav ve karışık komposto 1.5 milyon. Recep Tayyip ErdoÄŸan, HaÅŸmet BabaoÄŸlu, Toktamış AteÅŸ yemek için Kömür'ü tercih eden ünlü isimlerden. Restoran güne sabah 04.00'te su böreÄŸi, dört çeÅŸit çorba ve kahvaltı servisiyle baÅŸlıyor ve 23.00'te kapılarını kapatıyor. Kalabalık bir grup söz konusu deÄŸilse, Kömür'e rezervasyon yaptırmak gerekmiyor. FevzipaÅŸa Cad. No: 18 Fatih. (0212) 631 40 04.NEÅžEAğır ateÅŸte lezzet kazanıyorNeÅŸe'nin kökleri Balkanlar'dan Ortaköy'e göçen Halil Irga'ya uzanıyor. Halil Irga'nın 1972 yılına kadar Ortaköy muhallebicisi olarak çalıştırdığı mekan, NeÅŸe ismini aldıktan sonra üç ortakla yola devam etti. NeÅŸe'yi ÅŸu anda Halil Irga'nın oÄŸlu Cemil Irga ve torunu Bilal Irga iÅŸletiyor. Erzincan fasulyesinden yapılan kurufasulye ağır ateÅŸte piÅŸiriliyor. Arnavut ciÄŸeri de meÅŸhur olan NeÅŸe'de fasulye isteÄŸe baÄŸlı olarak pilav, turÅŸu, salatayla servis ediliyor. Porsiyonu 1 milyon 250 bin. Pilav ve tatlı da yenirse 4 milyona çıkılıyor. UÄŸur Dündar, Kerem Görsev, Meltem Cumbul gibi ünlüler NeÅŸe'ye yolu çok sık düşen isimler arasında. NeÅŸe, 06.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Rezervasyon yaptırarak gidilmesi öneriliyor. Canfener Sok. no: 12 Ortaköy. (0212) 227 27 55.MERKEZAçılışını Atatürk yapmıştıAnkara'da kurufasulye ve geleneksel Türk mutfağı denince akla ilk gelen adreslerden biri Atatürk Orman ÇiftliÄŸi içerisinde yer alan Merkez Lokantası. Açılışı 1933 yılında Atatürk tarafından yapılan lokantayı Ä°smet Ä°nönü, Celal Bayar gibi birçok siyasi lider ziyaret etmiÅŸ. Günümüzde de siyasilerin uÄŸrağı olan lokantada kuru fasulyenin porsiyonu 2 milyon 750 bin, pilav 2 milyon, tatlılar 3 milyon 750 bin. Ä°ÅŸletmeci Mehmet Ali Öztürk ile personelin 30 yıla yakın bir geçmiÅŸi var lokantada. 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet veren Merkez'e rezervasyonsuz da gidilebiliyor. Alparslan TürkeÅŸ Caddesi no: 72 Gazi/Ankara. (0312) 211 02 50.BÃœYÃœK DEDEAsırlık lezzetManisa'daki Büyük Dede Lokantası, 100 yıl önce Niyazi Balkanlı tarafından açıldı. Dükkanı ÅŸimdi Mustafa Balkanlı ve oÄŸlu Murat Hüseyin Balkanlı iÅŸletiyor. Asma katlı, 10 masalı lokantada yılda 2 ton Afyon bölgesinde yetiÅŸmiÅŸ çalı cinsi kuru fasulye piÅŸiriliyor. Porsiyonu 1 milyon 750 bin. Pilav 750 bin, cacık ise 500 bin liraya yeniyor. Lokantada kuzu ciÄŸer, sarma, kuzu haÅŸlama, kuzu tandır, kuzu elbasan da servis ediliyor. Yılmaz Morgül, Ata Demirer ve Bülent Arınç, Büyük Dede'de yemek yemiÅŸ ünlü isimler. Dededen kalma gelenekle pazar günleri açılmayan lokanta, 06.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Rezervasyon yaptırmadan da gidebilirsiniz. Mustafa KemalpaÅŸa Cad. No: 48 Manisa. (0236) 231 20 46.UÄžURGaz yapmasın diye dört kez yıkanıyorÄ°zmir Çankaya'daki Bit Pazarı içinde 47 yıldır hizmet veren UÄŸur Lokantası'nın sahibi Adil MüftüoÄŸlu. Erzincan çalı fasulyesinden yapılan kuru fasulye, gaz yapmasın diye haÅŸlandıktan sonra dört kez soÄŸuk suyla yıkanıyor ve piÅŸerken içine bir iki diÅŸ sarmısak ekleniyor. Dolgun çukur tabakta soÄŸanla birlikte servis edilen fasulyenin porsiyonu 1 milyon 700 bin. CHP Genel BaÅŸkanı Deniz Baykal, Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ahmet PiriÅŸtina, Ä°brahim Tatlıses 60 kiÅŸilik mekanın müdavimleri arasında. UÄŸur, pazar hariç her gün 06.00-16.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Rezervasyon gerekmiyor. Gazi Osman PaÅŸa Bulvarı 1369 Sok. no: 11 Çankaya/Ä°zmir. (0232) 483 32 34.GURMELERDEN OLUÅžAN BÃœYÃœK JÃœRÄ° SEÇTÄ°Yemek kültürü yazarı, gazeteciTuÄŸrul ÅžavkayYemek kitabı yazarı ve gurmeEngin AkınOtelci kökenli, iÅŸletmeci, Adanalı gurmeTayyar ZaimoÄŸluÇiftlik sahibi, Ä°zmirli gurmeAhmet GüzelyaÄŸdökenYemek kültürü programı yapımcısıHülya EkÅŸigilAnkaralı gurmeOÄŸul TürkkanYediklerini de yazan gezgin yazarMehmet YaÅŸinMimar, gurme, yazarAli Esad GökselÄ°ÅŸadamı, gurmeMustafa OÄŸuzÄ°stanbul Life genel yayın yönetmeni, gazeteciNur ÇintayÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!