Kurtulmuş Erdoğan'a yüklendi

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş Erdoğana yüklendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2009 23:45

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘Harem-Selamlık’ oturma düzeninde yapılan Edirne mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çattı ve ‘Ya aslına dön, ya da işi aslına devret’ dedi.

Karayoluyla akşam saatlerinde Edirne'ye gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ilk olarak esnaf ziyaretine çıktı. Alipaşa ve Bedesten çarşılarında esnafın sıkıntılarını dinleyen SP lideri daha sonda partililerle birlikte akşam yemeği yedi. Yemeğin ardından Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen mitinge katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘Harem-Selamlık’ oturma düzenindeki partililerine seslendi. Türkiye'de herkesin borçlu hale geldiğini belinten Numan Kurtulmuş, “Büyük fabrikalar kapanıyor. Tezgah dağılmış durumda. Sayın başbakan diyor ki, biz IMF'ye olan borcu 23 milyar dolardan 8 milyar dolara indirdik. Ancak Türkiye'nin borcu IMF'ye borcu değil, İMF'ye bağlı olmasıdır. Sayan Başbakan ‘ümüğümüzü sıksalar, IMF ile anlaşmayacağız’ diyor. Ama görüşmeleri uzatıp duruyorlar. Telaşınızdan IMF ile anlaşmayı seçim sonuna bıraktığınınızı anlıyoruz. Seçimlerden sonra İMF ile anlaşmaya kalkarsanız, iki elimiz yakanızda olacak, bütün nefesimiz ensenizde olacaktır” dedi.

‘TÜRKİYE'DE HERKES BORÇLU HALE GELMİŞTİR’

Türkiye’yenin sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Kurtulmuş, “Bizi iktidar ne noktaya getirdi? Borçlar açıldı. Herkes borçlu hale geldi. Kamunun dış borcu 86 milyar dolardan 93 milyar dolara çıkmış. Fabrikaların borcu 196 milyon dolara çıkmış. Türkiye'de bütün belediyelerin 44.7 katrilyona kadar çıkmış borcu var. Türkiye'deki bütün belediyeler, elinde ne var ne yok, satsalar belediyenin bu borçlarını sattıklarıyla bile ödemeleri mümkün değil. Herkesin bankalara borcu var. Kamu borçlu, özel sektör borçlu, vatandaş borçlu. Türkiye, hiç böyle bir noktaya gelmemişti. Türkiye'de herkes ve herşey borçlu durumda. Türkiye'de Temmuz ayından bu yana 1 milyon 154 tane kişi işsiz hale gelmiştir. Aileleriyle birlikte bu sayı 5 milyon civarında. Bu insanlarımızın ocağına ateş düşmüştür. Gelecek umutları yok olmuştur. Millet intihar etme noktasına gelmiştir. Ben açıkça söylüyorum, deniz bitmiştir ve kara görünmüştür. Başbakan aslına dön. Ya aslınıza döneceksiniz, ya da işi aslına devredeceksiniz. Başka şansınız yoktur” dedi.

‘AİLE DEĞERLERİ ÇÖZÜLÜYOR, TOPLUMSAL DAYANIŞMA BİTİYOR’

Türkiye'nin ciddi bir sosyal çözülmenin eşiğinde olduğunu belirten SP lideri Numan Kurtulmuş, “Bireysel ahlak çözülüyor. Türkiye'de aile değerleri çözülüyor, boşanma olayları ve gayri meşru çocuklar artıyor. Yakın toplumsal dayanışma ortadan kalkıyor. Ne oldu da bu noktaya geldik. Din ve maneviyat eğitimi engellenmektedir. 15 yaşın altındaki çocukların kuran öğrenmesi yasak. Bin 452 kuran kursu kapalı durumda. 2003'te akşam kuran kursu açıldı ve 1 ay sonra kapandı. 2 hafta önce Türkiye'de Kocaeli Belediye Başkan adayı, ‘kuran kursu açacağım’ demişti. AKP ile CHP kavga ettiler. Tam bir kayıkçı kavgası. Biz de dedik ki, ‘CHP dini değerlere uzak ve soğuk olmasına rağmen kuran kursu açmak istedi. Biz bunu doğru buluyoruz. 15 yaşın altında kuran öğrenmeyi izin verin, hoca bulun ve kapalı kuran kursaları açın.’ AKP ve CHP samimiyse, her kesime yardımcı oluruz. CHP kuran kursunu açsın, kalkar deriz ki, ‘CHP kuran kurslarını açmış tebrik ederiz’. Bunun bir seçim propagandası olmadığına inanmamız lazım. Saadet Partisi, parlementoda olsa bunları yaparız ve yapacak güce de sahibiz. Siz bunları yapmak için adım atın, AKP cevap vermezse, seçim mitinglerinde deriz ki, CHP açacaktı, ama iktidar yardımcı olmadı diye iktidarı gelir halka biz şikayet ederdik. Bizim bu iyi niyetli çabamıza ve çırpınmamıza rağmen bu günlerde kuran kursu ile ilgili bişey söylenmiyor. Kapandı gitti bu konu. Ne AKP'nin ne de CHP'nin niyeti bu konuda polemik yapmaktı. Polemik yaptılar, devri bitti” diye konuştu.

Daha sonra partisinin Edirne ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtan Numan Kurtulmuş Edirne'den ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!