Kurtulan 3 Türk bugün dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Kurtulan 3 Türk bugün dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2013 00:00

Cezayir ordusunun başarısız operasyondan önce bir fırsatını bulup kaçmayı başaran 3 Türk vatandaşı Murat Varlık, Cihan Aydar ve Görkem Taşçı’nın bu ülkeden güvenli bir şekilde çıkarılarak Sicilya’ya götürüldükleri bildirildi.

Haberin Devamı

Dün geceyi Palermo’da geçiren 3 Türk’ün bugün Roma üzerinden Türkiye’ye getirilmeleri bekleniyor. Diplomatik kaynakların aktardığı bilgiye göre kaçış öyküsü filmleri aratmıyor.  Buna göre Türkler, operasyon sürenken bir fırsatını bulup, kaçmayı başardı. Türklerden biri,  Türkiye’deki bir yakınına SMS atarak sağ olduklarını ve durumun Cezayir Büyükelçiliği’ne bildirilmesini istedi. Türkler yerleri belli olmasın diye daha sonra cep telefonlarını kapadı. Cezayir Büyükelçiliği’nin Cezayir Ordusu ile sağladığı irtibat sonucu, 3 Türk Cezayir güvenlik güçlerine ulaşmayı başardı ve güvenli bir yere getirildi. Görkem Taşçı’nın çalıştığı Amerikan şirketi, Cezayir’e uçak gönderdi ve üç Türk,  Silcilya’nın Palermo kentine götürüldü. Roma Büyükelçisi Hakkı Akil, Hürriyet’e, “Vatandaşlarımızla sürekli irtibat halinde kaldık. Ailelerine sağ olduklarını bildirdik” dedi.

Haberin Devamı

“Yaşadığımız için şanslıyız”

Cezayir’in ENTV haber kanalı, kurtarılan ve hastanede tedavi edilen rehinelerle röportajlar yaptı. Birçok rehinenin ciddi yaralandığı ve sedyelerde tedavi olduğu videoda görülüyor. Durumu iyi olan ve ismi verilmeyen biri ise “Türkiye’deniz. İkimiz de bir Fransız-Amerikan şirketinde çalışıyoruz. Herşey yolunda. Cezayir ordusuna ve hastane çalışanlarına teşekkür ederiz. Bize çok iyi baktılar. Hayatta kaldığımız için şanslıyız” dedi. Cezayir ordusunun nasıl müdahale ettiği sorusuna ise hafifçe gülerek “Biraz gürültülüydü. Biz odalarımızda kaldık, o yüzden olanları sadece duyduk. Ama bizi kurtardılar. Onlara teşekkür ederiz” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!