Güncelleme Tarihi:
CeBIT Bilişim Eurasia, 31 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. İstanbul’u, Avrasya’nın teknoloji başkenti yapma misyonu taşıyan CeBIT Bilişim Eurasia, bilişimi kullanarak işini geliştirmek isteyenlere bir platform sunuyor. 160 bin ziyaretçi ağırlamaya hazırlanan fuar, farklı ölçek ve sektörlere yönelik bilişim çözümlerini bir araya getiriyor. CeBIT Bilişim Eurasia, bilgi ve iletişim teknolojilerinin, Türkiye'nin ekonomik büyümesine etkisini gözler önüne seriyor.
60’ı aşkın ülkeden ziyaretçi beklenen fuarda, bilgi ve iletişim alanındaki son teknoloji ürünlerini sergileyecek katılımcılar bulunuyor. Avrasya bölgesi ve özellikle Türkiye'de giderek büyüyen bilişim pazarının yansımasının görüleceği CeBIT Bilişim Eurasia, gelişmekte olan Türkiye pazarının ayrıntılı bir resmini sunuyor. CeBIT Bilişim Eurasia kapsamında, potansiyel yatırımcılar ve iş sahipleri arasında olduğu kadar, ticaret ve bilim, KOBİ'ler ve büyük şirketler arasında bir köprü oluşturacak seminer ve toplantılar düzenleniyor.
Geçtiğimiz yıl 64 ülkeden toplam 163bin 724 ziyaretçi ve 19 ülkeden 68 uluslararası şirketin katılımıyla gerçekleşen CeBIT Bilişim Eurasia, yedi ayrı salonu bulunan 55 bin m’lik dev bir alana yayılıyor.
v Birinci salonda iletişim ve ağ teknolojileri,
v ikinci salonda iletişim ve ağ teknolojileri ile Kamu Sektörü tematik bölümü,
v Üçüncü salonda özel tanıtım, şirket toplantı salonları ve ofis odaları,
v Dördüncü salonda bilgi teknolojileri ile Gelecek Parkı tematik bölümü,
v Beşinci salonda bilgi teknolojileri,
v Altıncı salonda Türkiye'den Küreye tematik bölümü,
v Yedinci salonda mobil iletişim teknolojileri ve tüketici elektroniği ürünleri yer alıyor.
Avrasya’ya açılan en önemli ticaret kapısı CeBIT Bilişim Eurasia’da, küresel rekabetin vazgeçilmez unsurları; kurumsal çözümler, ürüne katma değer sağlayan gömülü teknolojiler ve her büyüklükteki işletmeye yönelik iş geliştirme fikirleri sunuluyor.
CeBIT Bilişim Eurasia, tematik bölümlerleri
CeBIT Bilişim Eurasia’da bu yılki üç tematik bölümden birisi olan "Gelecek Parkı" bölümünde, üniversitelerin bilişimi kullanarak geliştirdikleri ya da geliştirebilecekleri projeler, sanayinin hizmetine sunuluyor. Bu bölümdeki "Future Talk - Gelecek Konuşmaları" adı verilen forum alanında gerçekleşecek forumlarda, üniversitelerin sergileyecekleri 186 proje, sanayici ve işadamları ile paylaşılacak.
Özellikle Ar-Ge’ye kaynak ayıramayan KOBİ’lere önemli katkı sağlanacak Türkiye’den Küreye bölümünde; KOSGEB ve TTGV “Bilişime yapılacak yatırımlarının nasıl destekleneceğini” TÜBİTAK Avrupa Birliği 6. Çerçeve programı Ulusal Koordinasyon Merkezi ise “Bilişime yönelik projeler 6. Çerçeve'denasıl yer bulur?” konusunu ziyaretçilerle paylaşacak.
İlk yıl 5, geçtiğimiz yıl 12 ve bu yıl da TÜBİTAK şemsiyesi altında 31 üniversite yer alıyor. "Gelecek Parkı"nda, bu yıl; Ahmet Yesevi Türk Kazak, Anadolu, Ankara, Başkent, Bilkent, Boğaziçi, Çukurova, Doğuş, Dokuz Eylül, Dumlupınar, Fırat, Galatasaray, Gazi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Hacettepe, Işık, İstanbul Kültür, İstanbul Teknik, İstanbul Ticaret, İstanbul, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kadir Has, Kocaeli, Orta Doğu Teknik, Osmangazi, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel, Yeditepe, Yıldız Teknik üniversitelerinin yanı sıra, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE), Ulusal Meteroloji Enstitüsü (UME), Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü (BİLTEN), Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), Tekstil Araştırma Merkezi (TAM), Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Bursa Test ve Analiz Laboratuarı (BUTAL), Ankara Test Analiz Laboratuarı (ATAL), TÜBİTAK Altıncı Çerçeve Programı ve Ulusal Koordinasyon Ofisi de yer alıyor.
e-devlet, e-belediye uygulamaları "Kamu Sektörü"nde
"Kamu Sektörü" tematik bölümünde ise, Türkiye’nin e-dönüşüm çalışmaları, e-devlet ve e-belediye uygulamaları sergileniyor. Kamunun farklı alanlarından 34 kurum ve kuruluşun katılacağı bölümde, değişen ve şeffaflaşan devlet anlayışının getirdiği yenilikler sunuluyor. Farklı kurumların idari yapılarını bilmeye, fazla uzağa gitmeye ve zaman yitirmeye gerek bırakmayan elektronik uygulamalar tanıtılırken, bunları hayata geçiren özel sektör kuruluşları da bölümde yer alıyor. "Kamu Sektörü" tematik bölümünün bu yılki katılımcıları ise; Başbakanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim, Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Ak Parti, Türkiye Noterler Birliği, İstanbul Valiliği, Türk Patent Enstitüsü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Türk Dil Kurumu, Sağlık Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Sosyal Sigortalar Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü, Devlet Malzeme Ofisi, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, TASİŞ, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Telekom, Mersin Ticaret Odası'ndan oluşuyor.
Türkiye'den dünyaya teknoloji ihracatı
Türkiye’deki teknoloji üretimini teşvik etmeyi, uluslararası alıcıların Türkiye’den teknoloji satın almasını tetiklemeyi ve Türkiye'den dünyaya yıldızlar kazandırmayı amaçlayan "Türkiye’den Küreye" tematik bölümünde, Türk sermayesi ve gücüyle üretilmiş çeşitli çözümler bulunuyor. Geçtiğimiz yıl, 600 m² KOSGEB desteği alarak, 44 şirketin ürün ve hizmetlerinin sergilendiği bölümde, bu yıl KOSGEB desteğinin 1500 m²’ye çıkarılmasıyla Türk yıldızları fuarda daha yoğun olarak yer alıyor.
"Türk İşadamlarına Özel"
CeBIT Bilişim Eurasia'da, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketlere yönelik olarak, bilişimi kullanarak verimliliği artırma yöntemlerinin anlatıldığı özel programlar düzenleniyor.
"Türk İşadamlarına Özel" bu toplantılar, CRM Pro, Turkticaret.net, Milliyet Business, Dünya, Akşam ve Dünden Bugüne Tercüman yayımlarının işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Anadolu'dan gelen ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği programlarda, girişimcilik ruhunun ve Bilişimi kullanarak küreselpazarda nasıl rekabet edilebileceği konusunda bilgilerveriliyor. Örnek kuruluşlar yaşanmış öykülerini paylaşıyor. 31 Ağustos Salı günü Turkticaret.Net'in "E-Ticaret ve Verimlilik Günü" oturumuyla başlayacak toplantılar, 1 Eylül Çarşamba, Dünya gazetesinin "Dünya Anadolu Bilişim Paneli", 2 Eylül Perşembe, Akşam'ın "İşletmelerin Yeni Dönemde Rekabet Avantajları", 3 Eylül Cuma Milliyet Business'ın "Onlar Gider Tersine", Dünden Bugüne Tercüman'ın "Bilişim KOBİ'lere ne kazandırır?", 5 Eylül Pazar, CRMpro'nun "CRM - Müşterilerinizin Ayakkabıları ile Yürüyebilmek" isimli oturumlarıyla sürüyor. Pek çok profesyonel konuşmacının katılacağı programlar hakkında, www.cebitbilisim.com adresinden ayrıntılı bilgi alınabiliyor.
Türk İşadamlarına Özel Toplantılar, fuar süresince her gün 11:30 - 13:45 saatleri arasında, Karadeniz Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Toplantıların ardından belli bir güzergâh izleyerek, rehber eşliğinde fuar alanında inceleme yapma fırsatı yakalayacak ziyaretçiler, Gelecek Parkı tematik bölümünün forum alanında TTGV, KOSGEB ve TÜBİTAK'ın karşılıklı ve karşılıksız desteklerinin anlatıldığı "Bilişim yatırımlarınız nasıl desteklenir? Bilişime yönelik projeler 6. Çerçeve nasıl yer bulur? (Avrupa Birliği 6. Çerçeve programı Ulusal Koordinasyon Merkezi) " sunumunu izleme olanağı buluyor.
Kurumsal Seminerler
CeBIT Bilişim Eurasia'nın bu yılki yeniliklerinden biri olan “Kurumsal Seminerler”de, şirketlerin farklı sektörlere yönelik çözümleri, bizzat uygulayıcıları tarafından tanıtılıyor. Ziyaretçilere yoğun bir bilgi akışının sağlanacağı etkinliklerde, direk soru sorabilme, görüşlerini birinci ağızdan paylaşabilme olanağı sunuluyor.
Amerikan Ticaret Bakanlığı'nın onayladığı ilk ve tek Türk fuarı...
CeBIT Bilişim Eurasia, 2004 yılında, Amerikan Ticaret Bakanlığı'nın "International Buyers Programme" adı verilen, ziyaret edilmesi ve ürün satın alınması resmen teşvik edilen fuarlar programına dâhil edildi. Amerikan Ticaret Bakanlığı tarafından onay verilen ilk ve tek Türk fuarı olan CeBIT Bilişim Eurasia, Amerikan işadamlarının yoğun ziyaretini bekliyor. Fuarın Amerikalı işadamları için verimli olacağına ilişkin verilen onay, aynı zamanda diğer ABD Ticaret Bakanlığı mensuplarının ve müsteşarlıklarının bu fuarı başka herhangi bir onay almadan destekleyebilecekleri anlamına geliyor.
CeBIT Bilişim Eurasia: dünya bir arada
Avrupa'yla Asya'nın geçiş noktasındaki CeBIT Bilişim Eurasia'ya bu yıl pek çok ülke katılıyor. Çin'in ilk kez katıldığı CeBIT Bilişim Eurasia'da 21 Çinli şirketin yer alacak olması ilgi çekerken, Bulgaristan, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, İsrail, Ürdün, Romanya, Güney Kore, Tayvan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Suriye de son teknoloji ürünlerini fuara taşıyor.
"Kartvizitinizle Birlikte Gelin"
CeBIT Bilişim Eurasia, “Kartvizitinizle birlikte gelin” sloganını taşıyan uygulamasıyla, katılımcıların ziyaretçilerini daha iyi tanıyabilmelerini, ziyaretçilerin ise katılımcılardan daha iyi hizmet alabilmelerini destekliyor. Fuara birlikte gelenler, gişelerden geçtikten
sonra, bir kartvizitini banko görevlilerine teslim ederek, ziyaretçi yaka kartı sahibi oluyorlar. Ziyaretçilerin doğru kişilerle, doğru ilişkiler kurabilmesine olanak tanıyan uygulama ile, geleceğe dönük iş bağlantılarının ilk adımı için zemin hazırlanıyor. Yaka kartı bulunanlar, profesyonel ziyaretçi olmanın avantajlarını yaşıyor.
"Her mesaja bir randevu"
Ziyaretçi ve katılımcılarını doğru yer ve zamanda karşılaştırarak, sağlıklı görüşmeler tesis edilmesi için farklı projeler hayata geçiren CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl "Her mesaja bir randevu" yöntemini başlatıyor. Uygulama ile, profesyonel ziyaretçiler, ilgilendikleri konularda çözüm sunan şirket yetkilileriyle önceden randevulaşabiliyor, daha planlı bir organizasyonla fuardan en yüksek faydayı sağlama olanağı yakalıyor. Projeden yararlanmak isteyenler, ilgilendikleri alanla ilgili kod numarasını www.cebitbilisim.com adresindeki, “Her mesaja bir randevu” adı altında yer alan ürün kategorilerinden seçiyorlar. Ardından cep telefonunun mesaj hanesine, aralarında birer boşluk bırakarak; kategori kodu, hafta içi / hafta sonu uygun olunan zamanı belirten kod (hafta içi için A- hafta sonu için B), ad - soyad, şirket adı yazılıp, 0532 752 33 00'a gönderiliyor. Bir kısa
mesaj bedeliyle ücretlendirilen her talep, iletişim bilgileriyle birlikte belirtilen kodun altında yer alan CeBIT Bilişim Eurasia katılımcı şirketlerine ulaşıyor. Şirketten bir yetkili tarafından, yine kısa mesajla randevu zamanının teyidi yapılıyor.
Ulaşım kolaylaşıyor
Kaliteli hizmet anlayışını her geçen gün zenginleştiren CeBIT Bilişim Eurasia'da, bu yıl ulaşım da kolaylaşıyor. Otopark alanı genişletilen fuara, İETT otobüsleriyle İstanbul'un farklı noktalarından ulaşım sağlanıyor. Ayrıca Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecekler için Ulusoy, yurtdışından gelecekler içinse Türk Hava Yolları'nın özel indirimlerinden yararlanılabiliyor. Ayrıca, Ulusoy otobüslerinin son durağı fuar alanı oluyor.
CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl "Bilişimden Güç Alın" temasını taşıyor. Farklı sektörlere yönelik çözümlerin ve ileri teknoloji ürünlerinin sergileneceği fuar, işini bilişimle geliştirmek isteyenlere çeşitli alternatiflerle zenginleştirilmiş içeriğiyle, benzersiz bir iş geliştirme platformu sunuyor.