Küre davasında ilginç diyaloglar

Güncelleme Tarihi:

Küre davasında ilginç diyaloglar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 13:44

“Küre Operasyonunun” ardından açılan ve kamuoyunda “Sauna Çetesi” olarak bilinen 18 kişinin yargılandığı davanın sanıklarından Kasım Zengin'in avukatı, “müvekkilinin mitomani hastası olduğunu, bu nedenle yalanlar söyleyip bu sözlerine kendinin de inandığını, ayrıca kendisini olduğundan büyük ve önemli gösterdiğini” savunarak, bu sebeple vermiş olduğu ifadelere itibar edilmemesini talep etti. İbrahim Tatlıses'in avukatı ise Zengin'in müvekkilini ölümle tehdit ettiğini savundu.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Tamer Topsakal, Serdar Yük, Siyami Gündüzoğlu, Hüseyin Osman Selçuklu ve Ertuğrul Çakır ile sanık avukatları katıldı.
Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, daha önceki celselerde meslektaşlarının vermiş olduğu mütalaaya katıldığını belirterek, bu doğrultuda karar verilmesini talep etti.

Sanık Kasım Zengin'in avukatı Fatih Aktaş, müvekkilinin şu anda askerlik görevini yaptığını ve kendisine şizofren teşhisi konulduğunu belirterek, “Her ne kadar daha önce mahkemenizce bu konuda daha önce rapor aldırılmış ve akıl hastalığı olmadığı belirtilmişse de ortada çelişkili bir durum vardır. Sanığın beraatine karar verilmeyecekse bu çelişkinin giderilmesi için bir kez de Adli Tıp Kurumunda rapor aldırılmasını talep ediyorum” dedi.

Zengin'in mitomani hastası olduğunu, bu nedenle yalanlar söyleyip bu sözlerine kendinin de inandığını, ayrıca kendisini olduğundan büyük ve önemli gösterdiğini kaydeden avukat Aktaş, bu sebeple vermiş olduğu ifadelere itibar edilmemesini talep etti.

Sanık İbrahim Tatlıses'in avukatı Aslıhan Barış Girgin ise mağdur Hüseyin Bozan'ın ifadelerinin dayanaktan yoksun olduğunu savunarak, Tatlıses'in, üzerine atılı suçları işlediği yönünde deliller bulunmadığını, aksine mağdur olduğunu söyledi. Girgin, Tatlıses'in beraatine karar verilmesini istedi.

Tatlıses'in diğer avukatı Hayati Şahin, sanık Kasım Zengin'in, tahliye olmasının ardından müvekkilini arayarak tehdit ettiğini ileri sürerek, bu konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Sanıklar Tayfun Ölçer, Zeliha Tüfekçi, Mustafa Aksoy, Verdi Kırmızıateş, Ertuğrul Çakır, Hüseyin Osman Selçuklu, Siyami Gündüzoğlu ve Vedat Karaben'in avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, beraat talebinde bulundu.

Duruşmada hazır bulunan sanıklar Tamer Topsakal, Siyami Gündüzoğlu, Hüseyin Osman Selçuklu, Ertuğrul Çakır ve Serdar Yük, beraatlerine karar verilmesini istedi. Sanık Yük, avukatının meslekten ayrılması nedeniyle Ankara Barosunca kendisine müdafi tayin edilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, GATA Komutanlığına yazı yazılarak, sanık Kasım Zengin ile ilgili yapılan bütün işlemler, belgeler ve varsa raporların onaylı suretlerinin gönderilmesinin istenmesine karar verildiğini açıkladı.
Sanık Serdar Yük'e müdafi tayini için Ankara Barosu Başkanlığına müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!