Kurbanlı, tekbirli 1 Mayıs kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Kurbanlı, tekbirli 1 Mayıs kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 13:43

Van'da 1 Mayıs, tekbir ve kurban kesilerek kutlandı. Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) önünde toplanan işçiler, kurban kesip, dualar okuyup, davul zurna eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs’ı kutladı.

Haberin Devamı

İŞTE O VİDEO...

Van'da Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) ve VEDAŞ tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Eğlence havası içinde geçen kutlamada işçi ve memurlara çikolata, kolonya ikram edilip karanfil dağıtıldı. TES-İŞ Başkanı Naif Balandı ve VEDAŞ Müessese Müdürü Mummer Yavuz’un günün anlamını anlatan konuşmalarının ardından kutlama için bina önünde toplanan işçiler ve memurlar, kol kola girip sendika üyeleri ve müdürleriyle davul zurna eşliğinde bol bol halay çekti.

1 MAYIS KURBANI  

Halay çekip verilen ikramlardan yiyen işçiler ve memurlar, daha sonra kurban kesimine geçti. İşçilerle birlikte tekbirler getirip dualar okuyan imam, elektrik işlerinde çalışan işçilere göre dua etti. Dualarda “Allah’ım yüksek gerilim altında çalışan işçileri koru. İşçi kardeşlerimize yardımcı ol” diye dualarını sürdürdü. Ardından tekbir getiren işçiler, birbirlerinin alnına kan sürdü. Daha sonra araçlarıyla kısa bir tur atan işçiler olaysız dağıldı. Bu arada YOL-İŞ sendikası işçileri de İl Özel İdaresi önünde toplanarak davul zurna eşliğinde halaylarla 1 Mayısı kutladı.

        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!