Kurban eti ne zaman yenir? Kurban kesildikten hemen sonra yenilir mi? Diyetisyenlerden açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kurban eti ne zaman yenir Kurban kesildikten hemen sonra yenilir mi Diyetisyenlerden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2021 19:20

Kurban etinin tüketim süresi Kurban Bayramı ile beraber bir kez daha gündeme geldi. Eve gelen kurban etinin derin dondurucularda muhafaza edecek olanların dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. Açıklamalara göre, yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açabiliyor. Peki, Kurban eti ne zaman yenir ve hemen yenilir mi? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Kurban eti ne zaman yenir sorusu, kurban kesimlerini tamamlayan kişilerin araştırdığı konu olmaya başladı. Kurban kesildikten sonra ne zaman yeneceği merak konusu olan kurban eti, doğru tüketilmediği durumlarda bazı rahatsızlıklara gebe bırakabilmektedir. Peki, kurban kesildikten sonra kurban eti ne zaman yenir? İşte, Diyetisyen Özden Örkcü'nün, bayramda sağlıklı beslenmeye yönelik verdiği bilgiler

Kurban eti, taze kesilmiş olduğu için sindirimi zor olan besinlerdir.  Bu nedenle özellikle mide-bağırsak hastalığı olan kişilerin kurban etlerini hemen tüketmemesi, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle hazırlayarak tüketmeleri sağlık açısından daha doğru olacaktır.

Yağlı etlerde doymuş yağ ve kolesterol içeriğinin daha yüksektir. Kalp-damar hastalığı, diyabet (şeker hastalığı) ve yüksek tansiyonu olan kişilerin Kurban Bayramı’nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeleri, kısıtlı miktarlarda tüketmeleri ve aşırıya kaçmamaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!