Kurban Bayramı'nın ilk günü ne zaman? Bayram tatili 9 gün olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramının ilk günü ne zaman Bayram tatili 9 gün olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2019 07:50

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, vatandaşların gündemine tatil ve bayram günleri gelmeye başladı. Kurban Bayramı'nın geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 9 gün tatil olup olmayacağını merak edenler, resmi açıklamayı bekliyor. Özellikle memlekete gitmeyi planlayanlar, arefe ve bayram günlerini öğrenmek istiyor. Peki, Kurban Bayramı'nın ilk günü ne zaman? Bayram tatili 9 gün olacak mı? İşte, 2019 Kurban Bayramı tatiline ilişkin detaylar...

Haberin Devamı

'Bayram tatili 9 gün olacak mı? ve 'Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak?' gibi sorular, ağustos ayı ile birlikte hız kazandı. Aylardır heyecanla Kurban Bayramı'nı bekleyen Müslümanlar, bayram tatiline yönelik araştırmalarına yoğunluk verdi. Peki, Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Bu yıl 10 Ağustos Cumartesi günü arefe ile başlayacak olan Kurban Bayramı, 11 Ağustos Pazar günü 1. gün ile devam edecek. Kurban Bayramı'na oldukça kısa bir süre kala, bayram tatiline yönelik beklentiler de arttı. Kurban Bayramı tatilinin bu kaç gün olarak verileceğini merak eden vatandaşlar, konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Bir süredir vatandaşların gündeminde yer alan Kurban Bayramı'nın 9 gün olup olmayacağı sorusuna Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan önemli bir açıklama geldi. Bakan Albayrak, “Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu yıl; kurban bayramında açıkta kalan gün sayısı iki. Ramazan Bayramı, 11 Ağustos Pazar günü başlayıp, 14 Ağustos Çarşamba günü (4’ncü gün) biteceğinden, o haftanın yalnız perşembe ve cuma günü açıkta kalacak.

Kurban Bayramı'nın arife günü 10 Ağustos 2019 Cumartesi gününe denk geliyor. Kurban Bayramı günleri ise aşağıdaki gibi olacak;

Kurban Bayramı'nın 1. günü: 11 Ağustos 2019 Pazar

Kurban Bayramı'nın 2. günü: 12 Ağustos 2019 Pazartesi

Kurban Bayramı'nın 3. günü: 13 Ağustos 2019 Salı

Kurban Bayramı'nın 4. günü: 14 Ağustos 2019 Çarşamba

TAKSİTLE KURBANLIK ALINABİLİR Mİ?

Kurban, Allah’a yakınlaşma niyeti ile yerine getirilen bir ibadettir. Bu amaç ise ancak kişinin kendi mülkiyetindeki hayvanı kurban etmesi ile gerçekleşir (Kâsânî, Bedâi‘, V, 76). Mülkiyet, hayvanı bizzat yetiştirme, hibe veya miras yolu ile olabileceği gibi satın alma yolu ile de gerçekleşebilir.

Esasen vadeli satış caizdir (Mevsılî, el-İhtiyâr, II, 59). Taksit ise, borcun ödenmesinin belirli birkaç zamana vadeli olarak geciktirilmesidir (Mecelle, md. 157). Buna göre taksitlendirme yolu ile satın alınan bir mal, alıcının mülkiyetine geçtiğine göre, bu yolla alınan bir hayvanın kurban edilmesinde bir sakınca yoktur.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ

İslâm’da kurbanın dinî hükmüyle ilgili olarak Kur’an’da, Hz. Peygamber’in sünnetinde önemli açıklamalar yer almış, bu çerçevede oluşan fıkıh kültüründe de konu hakkında ayrıntılı bilgi ve hükümler derlenmiştir.

Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil’in Cenâb-ı Hakk’ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!