Kurban Bayramı tatili kaç gün, bayram tatili 9 gün olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte 2022 Kurban Bayramı tarihi

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı tatili kaç gün, bayram tatili 9 gün olacak mı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı İşte 2022 Kurban Bayramı tarihi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 20:45

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı haziran ayının son haftasıyla birlikte gündeme geldi. Ramazan Bayramı'ndan sonra idrak edilen Kurban Bayramı bu yıl temmuz ayında gerçekleşecek. 9 Temmuz'da başlayacak olan bayram 12 Temmuz Salı günü son bulacak. Hafta sonu başlayacak olan Kurban Bayramı'nın tatil günlerinin ise bu yıl da 9 güne çıkması için beklentiler yoğunlaşırken; beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bayram tatilinin uzatıldığını bildirdi. Peki, Kurban Bayramı tatili kaç gün, bayram tatili 9 gün oldu mu? İşte, 2022 Kurban Bayramı tarihi ve tatil günleri hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatili kaç gün sorusu, izin planlarını yapacak olan milyonlarca vatandaş tarafından takip edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklama geldi. Diyanet takvimine göre Kurban Bayramı Arifesi bu yıl 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz Cumartesi idrak edilecek. Konuyla ilgili Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak." dedi. 

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLUR MU? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

27 Haziran Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak." açıklamasında bulundu. 

Haberin Devamı

9-10-11-12 Temmuz Salı tarihlerinde idrak edilecek olan Kurban Bayramı tatili, 15 Temmuz Cuma günü ile birleşti. Çarşamba ve perşembe gününün tatil ilan edilmesinden dolayı Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz tarihine denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi
Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar
Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi
Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

BAKMADAN GEÇME!