Kurban Bayramı ne zaman? Kurban tatili kaç gün?

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ne zaman Kurban tatili kaç gün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 16:51

Kurban Bayramı ne zaman sorusu, vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Tatil planlarını şimdiden kurgulamak ve erken tarihte yıllık izinlerini ayarlamak isteyenlerin merakla sorguladığı Kurban Bayramı ne zaman sorusu, vatandaşlar tarafından öğrenilmek isteniyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman be kaç gün tatil olacak? İşte, merakla beklenen konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Kurban Bayramı ne zaman sorusu, birçok vatandaş tarafından merak edilmeye başlandı. Yapacakları tatilin kaç gün süreceği ve hangi tarihte başlayacağını merak eden vatandaşlar, Kurban Bayramı ne zaman başlayacak sorularını yöneltti. Peki, kurban ibadetlerinin gerçekleştirileceği Kurban Bayramı ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek? İşte, detaylı bilgiler

2017 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha geriye gelerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı'nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

AREFE GÜNÜ TAM GÜN OLABİLİR

Haberin Devamı

Özellikle tatil merkezlerinin merakla beklediği tatil uzatma ve birleştirme kararı bu yıl uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması, arefe gününün tam gün ilan edilebilmesi konusunu gündeme taşıdı. Bu gelişmeyle birlikte toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir.

KURBAN BAYRAMI NE ANLAMA GELİYOR?

Sözlükte yaklaşmak, Allâh’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hemde Cenab-ı Hakka yaklaşmış olur.

Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri yerine getirilmektedir. Kurban, bir Müslüman’ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Kurban Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise sünnet-i müekkededir. Dini kaynaklarda Peygamber efendimizin kurbanını daima kestiği ifade edilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!