Kurban Bayramı ne zaman hangi güne denk geliyor? Bayram tatili kaç gün?

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ne zaman hangi güne denk geliyor Bayram tatili kaç gün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 17:37

Kurban Bayramı ne zaman hangi gün idrak edilecek sorusunun yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Bu yıl Kurban Bayramı'nın hafta sonu tatilleriyle birleşmesinin ardından bayram tatili, kamu ve kuruluşlarında çalışan birçok vatandaşa 9 gün oldu. Yazlık beldelere gidecek olan vatandaşlar bayram tatilinin hangi güne denk geldiğini merak ediyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman hangi güne denk geliyor? Bayram tatili kaç gün?

Haberin Devamı

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bayramın bu yıl yaz aylarına denk gelmesi ve bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte vatandaşlar sıcak iklimlere akın etmeye başladı. Yıllık izin alacak olan vatandaşlar ise Kurban Bayramı'nın hangi güne denk geldiğini sorguluyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman hangi güne denk geliyor? Bayram tatili kaç gün?

BAYRAM NE ZAMAN?

21 Ağustos salı günü bayramın 1. günü kutlanacak. Bayram 21, 22,23 ve 24 Ağustos’u kapsıyor. 20 Ağustos arife gününün yarım günü de eklenebilse, hafta sonlarıyla birlikte tatil uzuyor.

AREFE GÜNÜ TATİL Mİ?

Arefe günü, Resmi Gazete'deki bilgiye göre yarım gün olarak kabul edilmektedir. 9 günlük idari izin tatilinden yalnızca kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlar (memurlar, devlet dairelerinde, kurumlarında çalışanlar) yararlanabilecek. Bu nedenle yarım günlük arefe tatili kurumların insiyatifindedir.

Haberin Devamı

YARIM GÜN YILLIK İZİN KULLANILABİLİR Mİ?

Kurban Bayramı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de Arife günü çalışılması gereken yarım güne karşılık işverenin yıllık izin kullandırıp kullandıramayacağı.

İş Kanunu’nun 56. maddesine göre, “Yıllık ücretli izin süreleri tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler hâlinde kullanılabilir.” Fakat mevzuat yarım günlük yıllık ücretli izin kullanılabileceğine dair bir hüküm içermiyor. Konu farklı şekilde yorumlanabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!