Bayram namazı nasıl kılınır? Kurban Bayram namazının kılınışı için videolu anlatım!

Güncelleme Tarihi:

Bayram namazı nasıl kılınır Kurban Bayram namazının kılınışı için videolu anlatım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2019 15:02

Müslümanlar için mübarek olan Kurban Bayramı'nın gelmesiyle, bayram namazı kılınışı ile ilgili araştırmalar, namaz ibadetini idrak edecek olan vatandaşlar tarafından aranmaya başlandı. Diyanet'in bilgisi doğrultusunda, Kurban Bayramı kılınış şekli birçok vatandaşın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Peki, bayram namazı nasıl kılınır? İşte, Diyanet bilgisine göre, Kurban Bayram namazının kılınışı hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı namazının nasıl kılındığı, 11 Ağustos Pazar günü sabah saatlerinde camilere doğru yola çıkacak olan birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. Peki, Kurban Bayramı namazı Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre nasıl kılınıyor? İşte, Kurban Bayramı namazının kılınışı hakkında merak edilen bazı detaylar

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Kurban Bayramı namazının kılınışı ile Ramazan Bayramı namazının kılınışı arasında fark yoktur. Dolayısıyla bayram namazının kılınışı için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir;

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

Haberin Devamı

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikİnci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Burdan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden (birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena dualarını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!