Kurban Bayramı bu yıl ne zaman kutlanacak?

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı bu yıl ne zaman kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2019 07:57

İslam dünyasında kutlanan iki dini bayramdan biri olan Kurban Bayramı için sayılı günler kaldı. Kurban ibadetini yerine getirmek için plan yapan vatandaşlar, 2019 yılında Kurban Bayramı'nın ne zaman idrak edileceğini öğrenmek adına internette yaptıkları tarih araştırmalarına hız verdi. Peki, Kurban Bayramı ne zaman?

Haberin Devamı

Temmuz ayına kısa bir süre kala, geçtiğimiz yıl ağustos ayında kutlanan Kurban Bayramı'nın bu yıl hangi tarihler arasında kutlanacağı merak konusu oldu. Kurban Bayramı kapsamında kaç gün tatil yapılacağı da vatandaşların merak ettiği bir diğer konu olarak dikkat çekiyor. İşte, 2019 Kurban Bayramı ve Kurban Bayramı tatili hakkında merak edilen detaylar...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019 dine günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2019 yılında Ağustos ayına denk geliyor. Kurban Bayramı'nın birinci günü bu yıl 11 Ağustos'ta dördüncü ve son günü ise 14 Ağustos'ta idrak edilecek.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

2016 yılında, Kurban Bayramı’nda da 9 gün kesintisiz izin imkânı vardı. Bayramın ilk günü pazartesiye denk geliyordu. Yalnız cuma, tek gün açıkta kalıyordu ve o da idari izinle kapatılmıştı.

Haberin Devamı

Bu yıl; Kurban Bayramı'nda açıkta kalan gün sayısı ise iki. Bayram, 11 Ağustos Pazar günü başlayıp, 14 Ağustos Çarşamba günü (4’ncü gün) biteceğinden, o haftanın yalnız perşembe ve cuma günü açıkta kalacak. Dolayısıyla milyonlarca çalışan "Kurban bayramında 9 gün tatil olacak mı?" sorusuna yanıt arıyor.

Bu konu ancak ağustos ayında netleşecektir. Konuya ilişkin detaylar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

İSLAMİ USÜLLERLE KURBAN NASIL KESİLİR?

1-) Kesilecek hayvan acı çekmemeli ve hayvana eziyet olabilecek davranışlarda bulunulmamalıdır.

2-) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

3-) Yaşlarını doldurmamış, kesimine uygun olmayan hayvanlar kesilmemelidir.

4-) Hayvanın ayakları ve yüzü kıbleye gelecek şekilde sola yatırılmalıdır.

5-) Kıbleye karşı durularak tekbir ve tehlil getirilmelidir.

6-) Tekbir ve tehlil'in ardından Bismillahi Allahu Ekber denilerek hayvanın boğazına keskin bıçak vurulmalı ve herhangi bir şekilde eziyet etmeden hayvan kesilmelidir.

7-) Hayvan tamamen ölmeden kafa veya ayaklarını koparmak, derisini yüzmeye kalkmak ya da hayvana eziyet etmek mekruhtur.

BAKMADAN GEÇME!