Kurban Bayramı arifesi tatil mi 2020?

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı arifesi tatil mi 2020
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2020 13:24

Kurban Bayramı arifesi tatil mi sorusu son günlerin araştırılan konuları arasında yer almaya devam ediyor. Resmi tatil takviminde arife günü ile birlikte toplam 4 buçuk gün tatil olarak görülen Kurban Bayramı, arife günü tam gün olarak tatil sayılıp sayılmayacağı ile gündemde yer alıyor. Peki, Kurban Bayramı arifesi tam gün mü tatil olacak? İşte, o sorunun cevabı

Haberin Devamı

Kurban Bayramı arifesi, ulusal bayram ve genel tatiller kanunu kapsamında yarım gün olarak nitelendirilmektedir. Ancak, bakanlar kurulu kararı ile zaman zaman bu yarım günlük arife günü tatilinin tam güne çıkarıldığı da görülmüştür. Peki, Kurban Bayramı arifesi tam gün tatil olacak mı? İşte, o detaylar

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

30 Temmuz Perşembe günü arefe günü (yarım gün) başlayacak olan Kurban Bayramı şu tarihlere denk gelecek;

31 Temmuz Cuma (Kurban Bayramı 1.Gün)
1 Ağustos Cumartesi (Kurban Bayramı 1.Gün)
2 Ağustos Pazar (Kurban Bayramı 1.Gün)
3 Ağustos Pazartesi (Kurban Bayramı 1.Gün)

Kurban Bayramı arifesi tatil mi 2020

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, güncellenen rehber, hayvanların sevklerinde, alımı ve satımı ile kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ile "HaySag-Hayvan Sağlığı ve Refahı" mobil uygulaması hakkında vatandaşların bilgilendirilmesini içeriyor.

Sağlıklı hayvanların belirgin görünüşleri, kurbanlıkların özellikleri ve yaş tayini için bilgiler yer alan rehbere göre, kurban edilebilmesi için koyun ve keçinin bir, sığır ve mandanın iki, devenin ise beş yaşını doldurmuş olması gerekiyor.

Altı ayını tamamlayan koyun da bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması halinde kurban edilebiliyor.

Haberin Devamı

Kurbanlık seçiminde dikkat edilecek konuların altı çizilen rehberde, sığır ve manda ile koyun ve keçinin küpesinin olup olmadığına bakılmasının önemi vurgulandı. Rehberde, şu önerilerde bulunuldu:

"Çok zayıf, gebe ya da yeni doğum yapmış hayvanlar olmamalı. Hayvanın kılları düzgün ve parlak, bakışları ve dış görünümü canlı olmalı. Yüksek ateş, salyası ve gözde akıntısı olmamalı. Pis kokulu ishali ve burun akıntısı olmamalı.

Öksürük ve nefes darlığı yaşamamalı. Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olmamalı. Yara, şişlik ve ödemi olmamalı. Hayvan varlığının devamı açısından öncelikle erkek hayvanlar kurban olarak tercih edilmeli."

Rehberde kurbanlık kesimi, deri yüzme ve tuzlama, karkas parçalama, iç organların çıkarılması ve sonrasında tüketmeden önce etlerin dinlendirilmesi ve saklanmasına ilişkin ayrıntılı bilgi yer alıyor.

Kurbanlıkların, onay belgeli ve belirlenmiş yerlerde kesilmesi gerektiği belirtilen rehberde, cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık kesimi yapılmaması istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!