‘Kuran’a yemin ederim FETÖ’cü değilim’

Güncelleme Tarihi:

‘Kuran’a yemin ederim FETÖ’cü değilim’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 20:09

FETÖ’nün darbe girişimine katılarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı işgal eden 47. Mekanize Motorlu Piyade Alayı’nda görevli 14’ü tutuklu 74 askerin yargılanmasına başlandı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısındaki mahkeme salonunda yapılan ilk duruşmaya, haklarında 3’er kez müebbet istenen 14 tutuklu, 40 tutuksuz sanık katıldı. Davanın tek müştekisi olan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya gelmedi. Duruşma öncesi jandarma, arama köpekleriyle araçları didik didik aradı.

Haberin Devamı

Duruşmada ilk olarak söz alan ve savunması sırasında ağlayan Uzman Onbaşı Hureyre Can Çatal şunları söyledi: “Bizi tatbikat diye çıkarttılar. Bir binaya geldik. Binanın ön kısmına gittiğimde oranın AK Parti binası olduğunu gördüm. Vatandaşlar vardı. ‘Ne yapıyorsunuz burada?’ dediklerinde bir şey anlamadık. Vatandaşlar çoktu. Korktuk. Namusum, şerefim ve Kuran-ı Kerim üzerine yemin ederim benim FETÖ’yle ilgim yoktur. Babam lösemi hastası. Ben onlara bakmak için bu mesleğe girdim. 5 aylık uzman onbaşıydım. 7 aydır da tutukluyum. Kendimde suç arıyorum artık.”
Sanık Uzman Çavuş İbrahim Tıraş da, “Binbaşının emriyle, birlikte İl Başkanı’nın odasına gittik. Binbaşı İl Başkanı’yla görüşmek istedi. Özel Kalem Müdürü silahımız olduğu için bizi odaya almadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!