Güncelleme Tarihi:
EN GÜZEL ŞEKİLDE İSTANBUL’DA OKUNUYOR
“KURAN-I Kerim Mekke’de inmiş, Kahire’de okunmuş, İstanbul’da en güzel şekilde yazılmıştır’ derler. Bu yarışma vesilesiyle görüyorum ki Kuran-ı Kerim İstanbul’da en güzel şekilde yazılmakla kalmıyor aynı zamanda en güzel şekilde okunuyor. Ülkemizde Kuran eğitimi, öğretimi kimi dönemlerde getirilen tüm yasaklara; gizli, açık tüm engellemelere rağmen milletimizin sahip çıkmasıyla kesintisiz sürdürülmüştür. Milletimiz kendi kurduğu veya sahip çıktığı müesseseleri aracılığıyla Kuran-ı Kerim eğitim ve öğretimini sürdürmüştür. Özellikle imam hatip okulları bu konuda çok önemli ve hayırlı hizmetlere imza atmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesindeki kurslar çocuklara ve yetişkinlere yönelik programları ile Kuran eğitimi hususunda çok ciddi bir boşluğu dolduruyor. Şimdi inşallah tüm okullara getirdiğimiz seçmeli derslerle arzu eden tüm ailelerin evlatlarına Kuran’ı öğrenme imkânı getirdik. Çocuklarımızı Kuran eğitimi konusunda teşvik ederek bu imkânları en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Kuran-ı Kerim’i okumak sadece harfleri telaffuz etmek anlamına gelmiyor. Kuran-ı Kerim’in lafız ve mana ile birlikte gönüllere ve zihinlere de girmesi de gerekiyor.
ÖNCE KENDİMİZ İÇSELLEŞTİRMELİYİZ
Okunan ayetlerin etkisi kalpleri sarmıyor, kafada şimşekler çaktırmıyor, ruhumuzda bir esinti oluşturmuyorsa orada bir eksik var demektir. Bizlere düşen görev 1400 yıldır tek bir harfi dahi değiştirilmeden muhafaza edilen bu yüce kitabımızın mesajlarını önce kendimiz içselleştirmeli ardından da tüm dünyaya en güzel şekilde aktarmalıyız.
KURAN YETERİ KADAR OKUNMUYOR
Maalesef bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu acı durumun gerisinde Kuran-ı Kerim’i yeteri kadar okumamak veya okunmamasının en azından anlaşılmamasının yattığı bir gerçek var. Ne diyor Mehmet Akif; ‘İnmemiştir Kuran, bunu hakkıyla bilin, ne mezarlıkta okumak ne de fal bakmak için.’ Evet Kuran-ı Kerimi hakkıyla okumak hakkıyla kavramak ve onunla hakkıyla amel etmek gerekiyor. Kuran-ı Kerim’in hakkıyla ve güzel okunması kalpleri fethetmesi bakımından çok çok önemlidir. Kalpleri feth olunca, zihinde ister istemez düşünmeye başlar. Bu bakımdan bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması isabetli ve hayırlı bir hizmet olarak görüyorum.“
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Haseki Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin ile birlikte jüri üyeleri olan Suudi Arabistan’dan Abdultawab Mohammadmaki Hedaytullah, Somali’den Hassan Mohamed Hasan, Malezya’dan Abdul Karim Bin Zakaria, Lübnan’dan Mahmoud El Ikkawi, Suriye’den Muhammed Fehd Haruf, Fas’tan Iraqui Muhammed ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi.
HAFIZLIK ABDÜL'E, GÜZEL OKUMA ZEYNEL'E
FATİH Camisi’nde düzenlenen Türkiye 4’ncü Uluslararasi Hafızlık ve Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na 46 ülkeden 82 yarışmacı katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Hafızlık’ kategorisi birincisi olan Bangladeş Halk Cumhuriyeti vatandaşı Abdül Akher ve Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma kategorisinde birinci olan Endonezyalı Zeynel Abidin’e birincilik ödüllerini verdi. Yarışmanın şeref konukları Suriye Reisü’l Kurrası Şeyh Karım Rajh ile Türkiye Reisü’l Kurrası Arslanlar’a Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuran-ı Kerim hediye etti. Arslanlar’ın törene katılamamasından dolayı ödülü Emin Saraçoğlu’na verildi.