Kural: Guinness kimseye para vermiyor

Güncelleme Tarihi:

Kural: Guinness kimseye para vermiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2006 13:14

Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, Guinness'in kırılan rekorlar karşılığında herhangi bir para ödülü vermediğini söyledi.

Prof. Dr. Kural, Guinness'e girmek için gerçekleştirilen rekorlar karşılığında para ödülü verildiği yolunda kamuoyunda düşünce olduğunu belirterek, bu düşüncenin yanlış olduğunu belirtti. Guinness'in hiçbir rekortmene para ödülü vermediğini ifade eden Prof. Dr. Kural, “Sadece rekoru tescil ediyor. Bu Guinness'in ana prensibidir” dedi.
Prof. Dr. Kural, Guinness'in sadece, internet sitesi ve kitabında rekorla ilgili yayınlanan fotoğraflar için bir telif hakkı ödemesi yaptığını, bunun da rekoru kıran kişiye değil fotoğrafı çeken kişiye yapıldığını kaydetti.

“TÜRKİYE'DE PROSEDÜRLE İLGİLİ HATA YAPILIYOR”

Türkiye'de Guinness'e girmek isteyenlerin prosedürle ilgili hatalar yaptığını ifade eden Prof. Dr. Kural, şunları söyledi:
“Rekor denemesi için en az 7 ay önceden yazışmaların başlaması gerekiyor. Birçok kişi rekor kırmak istiyor, fakat her alanda branş yok. Çok ilginç bir konu saptandığında Guinness tarafından açılabiliyor. İnsanlar bir hafta önce bilgi veriyor ve rekor denemesini noter huzurunda gerçekleştirmek istiyor, daha sonra bunun onaylanacağını düşünüyor. Böyle bir uygulamayı Guinness kabul etmiyor. Bazı valilerimiz de rekor konusunda yanlış yapıyor. Çünkü bu daha önceden çalışma istiyor. Bir haftada yapılabilecek bir iş değil.”

Prof. Dr. Kural, gözünden 2,79 metre uzaklığa su fışkırtarak Guinness rekorlar kitabına giren İlker Yılmaz'ın 30 Mayısta İspanya'da bir televizyon programına katılacağını ve gözünden çıkaracağı suyla 5 mumu söndüreceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!