Kum heykeller göz aldı

Güncelleme Tarihi:

Kum heykeller göz aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 11:21

DÜNYANIN en büyük kum heykel organizasyonları arasında yer alan, 11 ülkeden 40'a yakın sanatçı ile 30 kişilik teknik ekibin 2 aylık uğraşı sonucu ortaya çıkan ‘Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’ (Sandland), 1 Aralık'ta sona eriyor.

Haberin Devamı

Kumun doğal güzelliğinin yanı sıra, özel ışık ve ses sistemleriyle donatılarak 9 Haziran'da ziyaretçiye açılan sergide, aralarında ‘Mısır Piramidi’, ‘Ergenekon Efsanesi’, ‘Aborjin’, ‘Viking Gemisi’, ‘Nuh'un Gemisi’, ‘Firavun’, ‘Kızılderili’ gibi devasa boyuttaki 100'ü aşkın pek çok eser geride hiçbir iz bırakmadan yok olacak.
Festival Genel Direktörü Cem Karaca, Lara Beach Park bünyesinde düzenlenen festivali bu yıl 120 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Cem Karaca, 5 bin ton kum kullanılarak 7 bin metrekare alanda ‘Mitoloji’ temasıyla düzenlenen festivalde sergilenen heykellerin, 2010 yılında düzenlenecek festivalde farklı bir temada tekrar kullanılmak üzere yıkılacağını kaydetti.
2010 yılında düzenlenecek festivalin temasının ise sanatseverlerin beklentileri göz önünde tutularak belirleneceğini kaydeden Cem Karaca, internet sayfasına gelecek talepleri tema belirlemede dikkate alacaklarını söyledi.

 

Haberin Devamı


Kum heykeller göz aldı

 

Kum heykeller göz aldı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!