Kulübesine giren hırsızı arkadaşı sandı

Güncelleme Tarihi:

Kulübesine giren hırsızı arkadaşı sandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2010 09:54

Ümraniye’de polisin kendilerini fark etmesi üzerine kaçan hırsızlar, araçlarıyla polis otosuna çarpınca yaya olarak izlerini kaybettirmek istediler.Hırsızlardan Erdal Baymaz (24) polis tarafından yakalanırken bir evin bahçesindeki köpek kulübesine saklanan 17 yaşındaki T.S.’yi de yakalayarak gözaltına aldı.

FİLM GİBİ OPERASYONDAN FOTOĞRAFLAR

Tavukçuyolu üzerinde bir markete hırsızlık maksatlı gelen sahte plakalı otomobilden inen 4 kişi polisi görünce hızla kaçmaya başladı. Sabah 04.30 sıralarındaki olayda Hatboyu Caddesi üzerine hırsızlar hızlarını artırdı. Takip eden ekip bir yandan da haber merkezini arayarak aracın plakasını ve istikametini bildirdi. Hırsızların kullandığı otomobil Ataşehir bölgesine girince, bölgedeki tüm ekipler buraya çekilerek yollar kesildi. Baraj Yolu Caddesi’ne giren hırsızlar, önlem alan ekipleri görünce geri geri gelerek U dönüşü yapmak istedi. Bu sırada arkasından takip eden Ümraniye Ekipler Amirliği’ne bağlı polis aracına çarptı. Her iki araçta da maddi hasar oluştu. Hırsızların kullandığı aracın da tamponu parçalandı. Yere sürtünen araçla kaçamayacaklarını anlayan 4 hırsız otomobilden inerek yaya olarak kaçmaya başladı.

KULÜBENİN İÇİNDEN ÇIKTI

Kaçan hırsızlardan 24 yaşındaki Erdal Baymaz ekipten inen polislerce yakalanarak etkisiz hale getirildi. Polis, kaçan 3 hırsızın peşlerine yaya olarak düştü. Hırsızlardan biri, çevrede arama tarama yapan polislerce bir evin bahçesinde bulunan köpek kulübesinin içinde bulundu. Yakalanan hırsızlar Ümraniye Çakmak Polis Merkezi’ne götürüldü. Kaçan diğer hırsızların yakalanması için çevredeki güvenlik kameralarının tarandığı belirtildi.

Çok sayıda suçtan kayıtları bulunan hırsızların kullandıkları aracın Bağcılar Yüzyıl Polis Merkezi idaresinden çalındığı belirlendi. Otomobil içinde yapılan aramada ise, makas, eğe ve plastik eldiven ile birlikte sahte plaka ele geçirildi.

AKBAŞ ŞAŞIRTTI

Evinin bahçesinde bulunan köpek kulübesine kapattığı Akbaş cinsi Bozağa isimli köpeğin hırsız tarafından zincirinden çözüldüğü anlaşıldı. Köpeğin sahibi Şerafettin Tellioğlu, "Köpeğin saldırgan olmasına rağmen hırsıza neden müdahale etmediğini anlayamadım. Eğitimli olan 3 yaşındaki Bozağa bunu bir oyun olarak algılamış olabilir" dedi.

Akbaşlar, kolay eğitilebilen, cesur ve ailesine bağlı, Anadolu’ya özgü bir köpek ırkı olarak biliniyor. Türkiye’nin yerli köpek ırklarından biri olan, sürü koruma köpeği olarak yetiştirilen ve Eskişehir,Sivrihisar, Emirdağ arasında yetiştirilen Akbaş köpekleri için özellikle ABD'de ve Avrupa ülkelerinde klüpler bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!