Kültür Sanat

Güncelleme Tarihi:

Kültür Sanat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sanatçıyı incitmeyin

Soğukta ve zor koşullarda çalışan orkestranın durumu, Subaşı'nı üzdü

Kültür Bakanlığı'na bağlı Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile Altın Portakal Kültür Sanat Vakfı arasında yaşanan kira sorunu, orkestra sanatçılarını zora soktu.

AKM'nin salonunda, paltolarıyla prova yapan Senfoni Orkestrası'nın elemanları, soğuk nedeniyle akord tutmayan enstürmanlarla uğraşmaktan prova yapamıyorlar.

Antalya Senfoni Orkestrası'nın içinde bulunduğu bu durum, Büşükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı'yı da üzdü. ‘‘Sanatçılar olmazsa, Kültür Merkezi ve salonları, ruhsuz birer taş yığını haline gelir’’ diyen Subaşı, Vakıf yönetimine 'sanatçıları incitmeyin' mesajı verdi.

YARDIMCI OLACAĞIZ

Elmalı'da, Osmanlı dönemine ait tarihi bir konağı restore ettirmekte olan ve fırsat buldukça da Antalya'ya gelip kültür ve sanat etkinliklerini takip eden eski başkan Subaşı, ‘‘Antalya, kültür ve sanat kenti kimliğine sahiptir ve bu kimliği sürdürmek zorundadır. Antalya'da sanat ve kültür kurumları oluşması için biz çaba harcadık ve bu tür kurumları destekledik. Hatta bu konuda devletle yarıştık.

RUH VE ANLAM VERİYOR

Antalya Kültür Merkezi kompleksi de bu yarışın bir ürünüdür. Bu süreç içinde, Antalya'nın tiyatrosu, opera ve balesi, konservatuarı ve senfonisi kuruldu. Bu kurumlar Antalya kimliğine ruh ve anlam vermektedir. Bu nedenle desteklenmesi gerekir.’’

Subaşı, Altın Portakal Sanat ve Kültür Vakfı'nda yaşanan parasal sıkıntının giderilebileceğini, ancak, bunun yönteminin sanat kurumlarını kira diye sıkıştırmak olmadığını belirtti.

Vakfın sıkıntılarını aşabilmesi için, yardımcı olabileceğini belirten Subaşı, ‘‘Bu mesele siyasi mesele olmadığı gibi, Antalya kimliğinin önemli bir parçasıdır. Geçmişteki tecrübelerimizle onlara yardımcı olmaya çalışırız’’ dedi.

Meriç’ten natürmort

ANTALYALI sanatseverlerle Uğur Mine Tanay'ın sergisinde tanışan Art Hause Galerisi, şimdi de Mehmet Ali Meriç'in yağlıboya tablolarını sergiliyor. Empresyonist çalışmalarıyla ünlü Meriç, bu sergisinde de peyzaj ve natürmort yapıtlara yer verdi.

Çocukluğundaki İstanbul'u, Boğaz'ı ve tekneleri tuvaline yansıtan sanatçının yapıtları, Antalyalı sanatseverlerce beğeniyle izleniyor.

Gülgün-Şemsettin Tugay çiftinin sanat dünyasına kazandırdığı Art Hause Galeri, önümüzdeki günlerde resim sanatının dışındaki kültürel etkinliklerle de Antalyalı sanatseverlere ev sahipliği yapacak.

Boyancı’nın 17. sergisi

RESSAM Sema Boyancı'nın özgün baskı ve gravür çalışmaları, Orkun-Ozan Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Boyancı, yapıtlarında, kendine özgü yorumuyla, çevremizde güncel yaşamda yer alan nesneleri ve objelerin kompozisyonlarını, bir sanatçı kimliği ve plastik estetikle yorumluyor.

17'inci kişisel sergisini açan Sema Boyancı'nın yapıtları, Antalya'daki sanat çevrelerinin büyük ilgisini çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!