Kulak problemi yaÅŸayanlar müjde

Güncelleme Tarihi:

Kulak problemi yaşayanlar müjde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 15:40

Yaz geldi! Kulakla ilgili sağlık problemi yaşayanlar artık üzülmeyin....

Haberin Devamı

ORTA KULAK SORUNU NEDÄ°R…  Â
 
 Kulak kepçesi, dış kulak zarı ile orta kulak boşluğundan ayrılır. Yani kulak zarı bir çeşit kulak boşluğunu dış dünyadan koruyan kapı anlamı taşır.
Ancak kulak zarı delikse, iÅŸte o noktada dış dünyadan gelecek etkilere  açık bir kapı var demektir.          Â

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Süreyya Şeneldir, bu tip hastaların özellikle suyla temasta ciddi enfeksiyonlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekiyor:
 
 "Kulak zarı delik insanların orta kulak boşluğu dış dünyanın olumsuz  etkilerine açıktır. Özellikle banyo veya deniz sırasında steril olan orta kulağa kaçan su, ciddi enfeksiyonlara yol açabilir. Bu sorun çeşitli nedenlerle orta kulak ameliyatı geçiren kişilerde de önem arzeder. Bu problemle karşılaşmamak için havuz ve deniz esnasında suyun orta kulağa geçmesini engelleyen bir bariyere ihtiyaç vardır. "
 
BİNLERCE KİŞİNİN DERDİNE ÇARE OLDU!

Haberin Devamı

 Ortakulak sorunu yaşayanlara çözüm 22 yaşındaki bir Türk gencinden geldi. Çünkü annesi de yıllardır aynı sorunu yaşıyor ve denize giremiyordu. Kulağının suyla teması sırasında ise çok acı çekiyordu. Kanuni Kuralkan isimli üniversite öğrencisi genç bu soruna bir çözüm aradı ve 1 buçuk yıl süren çalışma sonucunda binlerce kişiye çare olacak kulak tıkacını geliştirdi.

Her insanda farklı büyüklükte olan kulak deliğine göre ayarlanabilen cihaz uzmanlar tarafından tam not alırken,  Kuzey Ren Vestfalya Tasarım Merkezi tarafından da ödüle değer bulundu.

Kulak rahatsızlıklarına karşı tasarlanmış dünyanın ilk ayarlı kulak tıkacı Otifleks ise GAMA Araştırma Geliştirme tarafından Türkiye'de tasarlandı ve üretimi yapılıyor.

Eczanelerde satışa sunulan kulak tıkacı, suyla temasta sorun yaşayan binlerce hastanın imdadına yetişti.

Kulak problemi yaşayanlar müjde

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!