Kuduz köpeğin parçaladığı Sudenaz ölümü bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Kuduz köpeğin parçaladığı Sudenaz ölümü bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2007 00:00

Erzurum’da yaşayan 3 yaşındaki Sudenaz, sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Sudenaz’ın yanağında derin yaralar açan köpek, saldırıdan üç gün sonra öldü. Kuduz aşısı uygulanan minik kız, yüksek ateş nedeniyle yatırıldığı hastanede bitkisel hayata girdi.

ERZURUM’da çiftçilik ve hayvancılık yapan Osman Tanhaş’ın 3 yaşındaki kızı Sudenaz, 22 Ekim günü oyun oynamak için çıktığı Uzunyayla Köyü’ndeki evlerinin önünde bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpek, Sudenaz’ın ağzını yırttı ve sol yanağında derin diş izleri bıraktıktan sonra kaçtı. Kanlar içinde kalan Sudenaz, Erzurum Numune Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Minik Sudenaz’a kuduz aşısı uygulandı.

Veteriner hekimlerin, "Köpeği kapalı yerde tutun. Birkaç gün içinde ölürse bize haber verin" uyarısı üzerine gözetim altına alınan saldırgan köpek, üç gün sonra öldü. Köpeğin kuduzdan öldüğünün ortaya çıkması, Tanhaş ailesi kadar diğer köylüleri de tedirgin etti.

Isırılma olayından bir hafta sonra yanağındaki dikişleri atan Sudenaz’da yüksek ateş ile birlikte korku belirtileri başgösterdi. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Çocuk İntaniye Servisi’ne götürülen Sudenaz’ın yatarak tedavi görmesi uygun bulundu. Ancak Sudenaz, önce felç geçirdi ardından da bitkisel hayata girdi. Köpeğin, beyne en yakın bölge olan yanağından ısırması sonucu hastalığın çabuk yayıldığını ifade eden Dr. Oğuzhan Sepetçigil, "Allah’tan ümit kesilmez ama Sudenaz’ın durumu giderek ağırlaşıyor" dedi.

Kızının ihmal kurbanı olduğunu iddia eden baba Tanhaş ise, "Kızımı ısıran köpek, yakalamak isterken beni de ısırdı. Eşime ve bana da kuduz aşısı yapılıyor. Kızım ölürse sorumluları mahkemeye vereceğim" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!