Kuddisi Okkır davası yine ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Kuddisi Okkır davası yine ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 19:15

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanıp, akciğer kanseri nedeniyle tahliye edildikten 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kuddusi Okkır’ın ölümünde ihmali olduğu öne sürülen doktorların yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Tekirdağ 3’ncü Asliye Ceza Mahkemesindeki 6’ncı duruşmaya tutuksuz yargılanan Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde görevli doktor H.I. dışında 14 sanık doktor katılmazken ölen Kuddusi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır hazır bulundu. Duruşmada Mahkeme heyeti, Tekirdağ Valiliğine müzekkere yazılarak Kuddisi Okkır’a ait film, grafi, hasta müşade evrakları ile tüm tıbbi belgelerin gönderilmesini ve diğer eksiklerin tamamlanması isteyerek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

"ÖLEN GELMEYECEK, BARİ MAHKEMESİ GÖRÜLSÜN"

Mahkeme çıkışında bir buçuk yıldır yüksek şuradan gelecek raporun beklendiğini ifade eden Kuddusi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır şunları söyledi: "Adalet hiç mi yürüyemeyecek, bu dava hiç mi sonuçlanmayacak. Zaten öleni getiremeyeceksiniz bari mahkemesi görün de bizde ne olup bittiğini anlayalım. Eşim vefat edeli 3 seneyi geçti. Son bir buçuk senedir yüksek şuradan gelecek raporu bekliyoruz. Bu günde o raporda hala eksiklikler olduğunu görüyoruz. Eşime ait grafilerin ortada olmadı, ulaşılamadığı, beklide kaybolduğu ortada. Hala evrak toplayıp bir sonuç almaya bakıyoruz. Geciken adaletin ne kıymeti var"

DOKTORLARA 3 YIL HAPİS İSTENİYOR

Sabriye Okkır’ın, eşi Kuddusi Okkır’ın ölümünün ardından, hastalığının teşhisi konusunda kusurlu oldukları iddiasıyla haklarında şikayette bulunduğu, Tekirdağ Devlet Hastanesi doktorları, S.T., Ş.T.A., E.A., I.H.T., Ö.M.T., O.T., O.E., H.U., T.E., A.T., B.U., A.G., H.I., ve S.A. ile Tekirdağ Göğüs Hastanesi doktoru M.M. hakkında Usulüne uygun muayene yapmadıkları ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmedikleri gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları için Tekirdağ 3’ncü Asliye Mahkemesinde dava açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!