Küçükçekmece Gölü'nde çevre zinciri

Güncelleme Tarihi:

Küçükçekmece Gölünde çevre zinciri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2001 00:00


Hüsnü SAVAŞ / İSTANBUL
Haberin Devamı

Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu, 5-12 Haziran'da kutlanan Türkiye Çevre Haftası kapsamında bugün, Küçükçekmece Gölü'nde büyük etkinlik düzenliyor. Saat 16.00'da, Mimar Sinan'ın yaptığı tarihi köprüde başlayacak etkinlikle ilgili, çevreye duyarlı herkesi çağırdıklarını söyleyen Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu yetkililerinden Prof. Gül Göktepe, şöyle konuştu:

‘‘Küçükçekmece Gölü, dünyanın en kalabalık kentlerinden biri olan İstanbul'da hálá biyolojik çeşitliliğin korunabildiği ender alanlardan biri. 30 yıl öncesine kadar kefali ve havyarıyla ünlü olan Küçükçekmece Gölü, bugün bir atık çukuruna dönüştürülüyor. Etkinliği bu nedenle burada düzenledik. Etkinliğe resmi kuruluşların yanısıra birçok sivil toplum örgütü, sanatçılar, futbolcu Şifo Mehmet, grup Vitamin de katılıyor. Geniş çaplı bir İnternet kampanyası da başlattık. Bu ‘elektronik çevre etkinliği' vasıtasıyla hızlı bir haberleşme ve çok fazla katılımı amaçlıyoruz. Ayrıca Van Gölü'nde ve Trabzon Uzungöl etrafında çeşitli sivil toplum etkinlikleri yapılacak.’’

Çevreci CHP'liler

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Çevre Haftası nedeniyle İstanbul Boğazı'nda düzenlediği tekne turunda, tankerlerin yarattığı tehlikelere dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen ile Beşiktaş eski Belediye Başkanı Ayfer Atay'ın da arasında bulunduğu partililer, dün Ortaköy’den iki tekneyle boğaza açıldılar. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Özdemir, yeşilin yok edildiği, betonlaşmanın ve kirli havanın olduğu yerde, demokrasi ve insan haklarından söz edilemeyeceğini söyledi. Özdemir, çevreyi kirletenlerin insan haklarını hiçe saydığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!