"Küçük Kıyamet" yaÅŸatıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Küçük Kıyamet yaşatıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2006 08:36

"Okul" filminin yönetmenleri Yağmur-Durul Taylan kardeşlerin (Taylan Biraderler) yönettiği "Küçük Kıyamet" filminin galası önceki akşam, Kanyon Alışveriş Merkezi'nde Mars Entertainmant Sinemaları'nda yapıldı. Durul Taylan, filmi gerçek gibi çektiklerini belirterek, "Deprem fobisi olan insanların tarvmalarını sömürmemeye çalıştık. Bu konuda titizlikle çalıştık. Filmde 17 Ağustos'u hatırlatan sahneleri de gerçek kesitlere dayanarak vermeye özen gösterdik" dedi.

Haberin Devamı

Başak Köklükaya, Cansel Elçin, İlker Aksum, Binnur Kaya, Bora Akkaş, Serra Gürgünlü gibi oyuncuların yer aldığı filmin konusu ise şöyle: İstanbul'da ard arda yaşanan sarsıntılar, annesini depremde kaybeden Bilge üzerinde psikolojik rahatsızlıklar yaratmakta ve genç kadının ciddi travmalar yaşamasına neden olmaktadır. İki küçük çocuğu, eşi ve yeğenleriyle şehri terk ederek olası İstanbul Depremi'nden kaçıp bu "Küçük Kıyamet" ten kurtulmaya çalışan aile, gittikleri başka bir güney kasabasında bu kez başlarına gelen esrarengiz olaylar nedeniyle yine korkularıyla yüzleşirler.

17 Ağustos 1999 değil 10 Eylül 1509
Film, adını 10 Eylül 1509'da Adalar önünde oluÅŸan ve Ä°stanbul'da büyük hasarlar meydana getireren depremden alıyor. Galaya; Orhan Gencebay ve Sevim Emre, Sibel Kekilli, Mustafa Altıoklar ve niÅŸanlısı Nehir ErdoÄŸan, Azra Akın ve yeni sevgilisi Akın Saatçi'nin de aralarında bulunduÄŸu çok sayıda davetli katıldı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!