Küçük Emine için Avrupa ayaklandı

Güncelleme Tarihi:

Küçük Emine için Avrupa ayaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2006 00:00

Veláyeti babasında olan üç yaşındaki Hollanda vatandaşı Emine Coşkun, annesi Fatma Coşkun tarafından kaçırılınca Hollanda ve Türkiye arasında diplomatik kriz çıktı. Küçük kızın bulunması için İnterpol dahil, ilgili herkes harekete geçti. Polis, 81 ilde Emine’yi arıyor.

Kahramanmaraşlı Hollanda vatandaşı Mustafa Coşkun (26), 2001’de Fatma’yla (22) evlendi. Çiftin, 2002’de Kifayet, 2003’te de Emine adını verdikleri iki kızı oldu. Çocuklarını Hollanda’da dünyaya getiren Coşkun çifti, daha sonra Almanya’ya yerleşmeye karar verdi; ancak bir süre sonra çift, geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. Mahkeme, çifte bir yıl süre verirken çocukların velayetini babada bıraktı.

Tatil için Türkiye’ye gelen Fatma Coşkun’un talebi üzerine mahkeme kendisine, beş gün süreyle kızları görme izni verdi. Ancak Fatma Coşkun, mahkemenin verdiği süre dolmasına rağmen Emine’yi babaya geri vermedi. Bunun üzerine baba Coşkun, mahkemeye başvurdu. Dışişleri Bakanlığı, Hollanda uyruklu olduğu için çocuğun bulunması amacıyla devreye girerek, İçişleri Bakanlığı’na konuyu bildirdi. Bakanlık da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yazı yazarak Emine’nin bulunması için 81 ilin emniyet müdürlüklerinin alarma geçirilmesini istedi.

INTERPOL DEVREDE

Aradan iki ayı aşkın bir zaman geçmesine rağmen Emine’den haber alınamadı. Interpol aracılığıyla aranan Fatma Coşkun’un, Avrupa’ya giriş yapması halinde sınır kapısında gözaltına alınabilmesi için Alman mahkemesi de bir karar aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!