Küçük Baran bulduğu taşları yemiş

Güncelleme Tarihi:

Küçük Baran bulduğu taşları yemiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2007 12:56

ŞANLIURFA'da mide ağırsı şikayetiyle hastaneye götürülen 5 yaşındaki Baran Aslan'ın kalın bağırsağında yaklaşık 100 taş bulundu. Verilen ilaçla taşların bir kısmını dışkı yoluyla atan küçük Baran’ın bağırsakları temizlenene kadar tedavisi devam edecek.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Gemlik Köyü'nde çiftçilik yapan 36 yaşındaki Mehmet Aslan, son günlerde sürekli mide ağrısından yakınan oğlu Baran'ı Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede kontrol edilen Baran'ın çekilen röntgen filminde çok sayıda küçük taş olduğu görüldü. Çocuk Cerrahisi Servisi’nde tedaviye alınan Baran Aslan'a ilaç verilerek taşları dışkı yoluyla atması sağlandı. Yaklaşık 50 taş çıkaran Baran Aslan’ın birkaç günlük tedavinin ardından bağırsağının temizleneceği belirtildi.

Opr.Dr. Yeliz Kart, yiyecek olmayan maddelerin sürekli tüketilmesinin ‘Pika hastalığı' olarak adlandırıldığını söyledi. Pika'nın Türkiye'de halen ciddi sağlık sorunu olduğunu belirten Kart, “Bu bölgede birçok çocukta demir eksikliği bulunuyor. Bu tip hastalar, çakıl taşları veya duvardaki boya, badana topraklarını, ya da çiçek saksılarında bulunan toprakları yiyorlar. Bu hastalığı tıp dilinde ‘Pika’ olarak adlandırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Küçük çocuğun tedavi edilmediği takdirde ileride ruhsal sağlık sorunu yaşayabileceğini anlatan Opr.Dr. Kart, taşların vücuttan çıkarılmasının ardından demir eksikliğinin giderilmesi için ilaç tedavisine devam edeceklerini belirtti.
Baba Mehmet Aslan ise oğlunun bağırsağındaki taşları görünce şaşırdığını, diğer 4 çocuğunda da demir eksikliği ve kansızlık hastalığı olduğunu, onları da tedavi ettireceğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!