Krep nasıl yapılır? Tavaya yapışmayan krep tarifi

Güncelleme Tarihi:

Krep nasıl yapılır Tavaya yapışmayan krep tarifi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2018 14:26

Hem tatlı hem tuzlu haliyle gönüllere taht kuran, kahvaltıların vazgeçilmezi krep… Hemen her yörede farklı isimlerle gördüğümüz krep, zeytin ve peynir gibi tuzlu besinlerle tüketildiği gibi reçel ve çikolata gibi tatlı besinlerle de tüketilebiliyor. Peki, tavaya yapışmayan kolay krep nasıl yapılır? İşte, krep tarifi ve malzemeleri

Haberin Devamı

Yapımı her ne kadar kolay olsa da krep yapımında da bazı püf noktaları var. En önemli olanı hamurun inceliğiyken yumurtaların da taze olmasına dikkat edilmelidir. Peki krep malzemeleri nelerdir ve nasıl yapılır? İşte kolay ve lezzetli krep tarifi

Malzemeler

2 yumurta

6 yemek kaşığı un

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Damak zevkinize göre zeytin, mantar veya baharat da ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı

Derin bir kap içine koyduğunuz un, süt ve suyu pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Bu aşamadan sonra yumurtaları da ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra yağ ve tuzu da ekleyerek çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Malzemelerin kek hamurundan daha akışkan bir kıvamda olmasına dikkat edin.

Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe doldurun ve yağladığınız kızgın tavaya dökün. Hafifçe sallayarak hamurun tavaya yayın. Hamurun her iki tarafını da çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. İstediğiniz kıvama geldiğinde servis tabağına alın ve dilediğinizce sunum yapın.

Püf Noktası

Haberin Devamı

Krep hamurunu hazırladıktan sonra süzgeçten geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!