Kraliçe'ye olağanüstü koruma

Güncelleme Tarihi:

Kraliçeye olağanüstü koruma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 17:32

Türkiye'ye 3 günlük ziyaret için gelen İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için başkanlar ile kral ve kraliçelere uygulanan koruma protokolü uygulandı. Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü tarafından koordine edilen tedbirlerde çifte güzergah, zırhlı araç, jammer, yakın koruma ve güzergah koruması gibi önlemler uygulandı.

Haberin Devamı

Ankara, Bursa ve İstanbul'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan kraliçe için İngiliz gizli servisi MI-6 ile ortaklaşa bir dizi güvenlik önlemi alan koruma müdürlüğü, daha önce Suudi Kralı'na uygulanan tedbirleri aynen hayata geçirdi. Kraliçenin güzergahı ve güvenlik tedbirleri için Ankara'da 5 bin, İstanbul'da 7 bin ve Bursa'da ise 3 bin polis aktif olarak görev yapacak. Yaklaşık 50 ingiliz güvenlik görevlisininde görev yapacağı ziyaretler için, emniyet görevlileri bölge yaşayanlarının tek tek kimlik tespitini yapıp, bazılarına da bölgeye girebilmeleri için özel kimlik verdi.

Kraliçe 2. Elizabet için Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü'nden 12 kişilik bir ekip görevlendirildi. Tüm ziyaret noktalarında önceden aranacak bomba ve uzman köpeklerle kontrol altında tutulacak. Cumhurbaşkanlığı'na ait zırhlı limuzinle şehirde dolaşacak olan kraliçe'nin tüm güzergahında sinyal kesici jammer de kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!