Kraliçe arı sendromu nedir? Kraliçe arı sendromu tarihçesi

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe arı sendromu nedir Kraliçe arı sendromu tarihçesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2021 14:39

Kraliçe arı sendromu ilk kez 1973 yılında G.L. Staines, T.E. Jayaratne ve C. Tavris tarafından tanımlandı. Kraliçe arı sendromu, tepe yönetimde görülen 'tek kadın' olmanın bir başarı ve ayrıcalık göstergesi olduğu inancından gelmektedir. Peki, kraliçe arı sendromu nedir? İşte kraliçe arı sendromu tarihçesi

Haberin Devamı

Kraliçe arı sendromu otorite pozisyonundaki kadının astları olan kadınlara daha eleştirel yaklaşması olarak tanımlanır. Bu sendrom ilk kez 1973 yılında G.L. Staines, T.E. Jayaratne ve C. Tavris tarafından tanımlandı. Bu olgu çeşitli çalışmalarla belgelenmiştir.

Başka bir çalışmada, Toronto Üniversitesi'nden bir bilim adamı kraliçe arı sendromunun sebeplerinden birinin kadınların kadın yöneticilerle çalışmanın daha fazla stresli bulması; erkek çalışanlar için stres seviyesinde fark bulunması olabileceğini ileri sürdü.

Alternatif olarak, bir kraliçe arı kariyerinde başarılı olan biri olarak tanımlanır ancak, her ne kadar yakın ilişkileri de olsa, diğer kadınların da aynı şekilde başarılı olmasına yardım etmeyi reddeder.

BAKMADAN GEÇME!