KPSS ortaöğretim sorsu ve cevapları yayımlandı mı? KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS ortaöğretim sorsu ve cevapları yayımlandı mı KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2018 18:59

KPSS ortaöğretim sınavında adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 soru yöneltildi. ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) 2018 takvimine göre, KPSS ortaöğretim sınavının sonuçları 8 Kasım Perşembe günü erişime açılacak. Peki, KPSS ortaöğretim soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak?

Haberin Devamı

KPSS ( Kamu Personeli Seçme Sınavı) soruları ve cevapları ortaöğretim sınavının hemen ardından gündeme geldi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca 7 Ekim tarihinde yapılan yaklaşık 3 milyon adayın girmesi beklenen 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavı 10.15'te başladı. 130 dakika süren sınav saat 12.25'te bitti. Peki, KPSS ( Kamu Personeli Seçme Sınavı) soruları ve cevapları ne zaman erişime açılacak?

KPSS sınav soru ve cevaplarının önümüzdeki hafta ortasında ÖSYM tarafından yayınlanması bekleniyor.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin bu yıl için belirlediği akademik takvime göre, 7 Ekim tarihli KPSS ortaöğretim sınavının sonuçları 8 Kasım Perşembe günü erişime açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kmlk Numaraları ve şifreler le ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Haberin Devamı

ÖNLİSANS SINAVI NE ZAMAN?

KPSS ortaöğretim sınavı ardından gözler önlisans sınavına çevrildi. Sınav 4 Kasım 2018 tarihinde Pazar günü saat 10:15'te yapılacak. ÖSYM 15 dakika kuralı, KPSS önlisans sınavında da geçerli. Sınav binaları en geç saat 10:00'da kapanıyor. 10:00'dan sonra sınav binalarına alım yapılmayacak.

 

BAKMADAN GEÇME!