KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayımlandı mı? KPSS ortaöğretim başvuru kılavuzunda tercih detayı!

Güncelleme Tarihi:

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayımlandı mı KPSS ortaöğretim başvuru kılavuzunda tercih detayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2020 11:46

KPSS tercih kılavuzu ile ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. KPSS ortaöğretim başvuru kılavuzu içerisinde lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılan KPSS puanlarının açıklanmasından sonra ÖSYM tarafından tercih kılavuzunun hazırlanacağı duyuruldu. Adaylar KPSS ortaöğretim puanlarını bugün yapılan açıklamanın ardından öğrendiler. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmayacak.

Haberin Devamı

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu, sınava giren adaylar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar ÖSYM tarafından belirtilen tarihlerde tercihlerini yapıyor ve atamalarını bekliyorlar. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyuruluyor. İşte detaylar

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. KPSS ortaöğretim başvuru kılavuzu içerisinde lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzunun hazırlanacağı duyuruldu.

Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayımlandı mı KPSS ortaöğretim başvuru kılavuzunda tercih detayı

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğüne internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayımlandı mı KPSS ortaöğretim başvuru kılavuzunda tercih detayı

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!