KPSS ÖABT alan sınavı kaç dakika sürecek? ÖABT saat kaçta biter?

Güncelleme Tarihi:

KPSS ÖABT alan sınavı kaç dakika sürecek ÖABT saat kaçta biter
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2019 09:13

KPSS ÖABT sınavı saat kaçta bitecek ve kaç dakika sürecek sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. Sınavın biteceği saate göre yakınlarını okulların önünde bekleyecek olan birçok vatandaş, internet üzerinden detayları sorgulamaya başladı. Peki, KPSS ÖABT sınavı saat kaçta bitecek ve kaç dakika sürecek? İşte, öğretmenlik alan sınavının kaç dakika süreceği ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

KPSS ÖABT sınavı kaç dakika sürecek sorusu, sınava giren yakınlarını bekleyen birçok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. KPSS ÖABT sınavı saat kaçta ve kaç dakika sürecek sorusuna alacakları cevaba göre hareket edecek olan binlerce vatandaş, internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki, KPSS ÖABT sınavı saat kaçta bitecek ve toplamda kaç dakika sürecek? İşte, o konu hakkında merakla araştırılan bazı detaylar

KPSS ÖABT SINAVI SAAT KAÇTA BİTECEK?

ÖSYM'nin verdiği bilgilere göre KPSS ÖABT sınavı, 28 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. Meslek dersleri ve öğretmenlik alanlarına dair gerçekleşecek olan sınav, bölümlere göre 120 ve 150'şer dakika sürecek. Bu bilgiler dahilinde sınavın en geç 12.45'te biteceği söylenebilir.

150 dakikalık sınava girecek olan adaylar: İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği (Lise), Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği (Alan Bilgisi (60), Alan Eğitimi (15))

Haberin Devamı

120 dakikalık sınava girecek olan adaylar: Türkçe Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Tarih Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Rehber Öğretmen, Beden Eğitimi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği, (Alan Bilgisi (60), Alan Eğitimi (15))

İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği (Alan Bilgisi (45), Alan Eğitimi (30))

Öğretmenlik Alan Bilgisi* Soruların Testteki Yaklaşık Ağırlığı
1) Alan Bilgisi %80
2) Alan Eğitimi %20

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!