Köylülerden yol eylemi

Güncelleme Tarihi:

Köylülerden yol eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2006 11:22

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Mesutlar köyü sakinleri, 8 kilometre uzunluğundaki ilçe bağlantı yolunun asfaltlanması için eylem yaptı.

Köylerini Beyşehir'e bağlayan 8 kilometrelik yolun, inşaatta kullanılacak mıcırın yaklaşık 10 yıl önce yol kenarına dökülmesine rağmen asfalt çalışmasına başlamadığını savunan köy halkı, bir hafta önce gerçekleştirdikleri eylemin ardından yeniden eylem yaptı.

Mesutlar-Avdancık Köyü arasındaki 8 kilometrelik yola eşek arabası, traktör ve diğer araçlarıyla gelen köylüler, yolun asfaltlanmasına yönelik yazıların yer aldığı çeşitli pankartlar taşıdılar.

Köy Muhtarı Mehmet Can, yaptığı açıklamada, devletten iş ve aş beklemediklerini, sadece Mesutlar-Avdancık köyü arasındaki 8 kilometrelik bölümün asfaltlanmasını istediklerini söyledi.

Bir hafta önce düzenledikleri eylemden sonuç alamadıklarını ve bu nedenle bugün yeniden eylem yaptıklarını ifade eden Can, “Yollarımız çamur içinde. 2000 yılında 1. kademe ağından, 2. kademe yol ağına alındığı için asfalttan vazgeçilen yolumuzun, yeniden 1. kademe statüsüne alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Köylüler, eylem sonunda bir eşek arabasını ateşe verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!