Köyde senfoni

Güncelleme Tarihi:

Köyde senfoni
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 00:00

ÇDSO üyesi 14 kişilik bir grup, bahçede kurdukları müzik aletleriyle okulda eğitim gören 350 öğrenciye klasik müzik konseri verdi. Konser köylüler tarafından da ilgiyle izlendi.

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), Adana’nın Kozan İlçesi’ne bağlı Acarmantaş Köyü İlköğretim Okulu’nda öğrencilere klasik müzik konseri verdi. Acarmantaş Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra köy halkı da katıldı. ÇDSO Müdürü Serdar Bakırezen, konser öncesi öğrenci, öğretmen ve velilere klasik müzik hakkında bilgi verdi ve müzik aletlerini tanıttı.
Müdür Bakırezen öğrencilere müziği sevdirmek, klasik müziği ve müzik aletlerini tanıtmak, sosyal ve
kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla orkestranın ilk kez 3 yıl önce bu köyde konser verdiğini, öğrencilerin mektupla ilettikleri istek üzerine geçen yıl etkinliği tekrarlayarak, gelenekselleştirmeye karar verdiklerini söyledi.

DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ

Haberin Devamı

Erdal Öz Ödülü Şavkar Altınel’in

YAZAR Erdal Öz’ün anısını yaşatmak adına düzenlenen ‘Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün bu yıl Şavkar Altınel’e verileceği açıklandı.  Beyoğlu’ndaki Cezayir Restoran’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdal Öz Edebiyat Ödülü Seçici Kurulu Başkanı Jale Parla, Altınel’in, nitelikli şiir, roman, seyahat ve deneme gibi alanlardaki edebi değeri yüksek nesir yapıtlarından dolayı ödüle layık görüldüğünü kaydetti.
Altınel’e ödülü, 5 Nisanda Pera Müzesi’nde düzenlenecek törenle  verilecek.

Cüneyt Çalışkur vefat etti

İSTANBUL Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Cüneyt Çalışkur, vefat etti. Devlet Tiyatroları’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1994 yılından bu yana İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Çalışkur, dün hayatını kaybetti. Sanatçının cenazesi bugün Teşvikiye Cami’nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. İstanbul’da 1954 yılında doğan Çalışkur, 1976-1977 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. 1978 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda
göreve başlayan Çalışkur, 1994’te İstanbul Devlet Tiyatrosu’na geçti.

Brüksel’in ‘Onur Konuğu’ Pamuk

YAZAR Orhan Pamuk, dünyanın farklı ülkelerinden 100’e yakın yazarı Brüksel’de buluşturan ‘Passa Porta Edebiyat Festivali’nin bu yılki onur konuğu oldu. Festivalin kapanış şöleninde kitaplarını imzalayan ve söyleşiye katılan Pamuk, Türk ve Belçikalı okurlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Haberin Devamı

Mısır Müzesi’nin beş eseri bulundu

MISIR’da Hüsnü Mübarek karşıtı gösteriler sırasında müzeden çalınan beş eserin bulunduğu bildirildi. Eski Eserler Konseyi’nden yapılan açıklamada, dört bronz heykelcikle bir  bronz krallık asasının 28 Ocak’ta müzeye teslim edildiği belirtildi. Açıklamada, ayaklanmalar ve gösteriler sırasında müzeden çalınan 37 parçanın ise hâlâ kayıp olduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!