Köyde opera

Güncelleme Tarihi:

Köyde opera
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2008 12:27

DEVLET Opera ve Bale Genel Müdürlüğü'nün üçü soprano, biri tenor, ikisi bas, biri bas bariton 7 sanatçısı ile bir piyanisti, Ordu'nun Mesudiye İlçesi'ne bağlı Aşağı Gökçe Köyü'nde açık hava konseri verdi. Sanatçılar, piyano eşliğinde hem çeşitli operalardan aryalar hem de izleyicilerin bildiği türküleri söyledi, coşkulu alkış aldı.

Haberin Devamı

Her yıl yapılan Mesudiye Kurultayı nedeniyle bu yıl 5'inci kez ilçeye gelen sanatçılar Funda Ateşoğlu (soprano), Evren Ekşi (soprano), Sema Özer (soprano), İhsan Ekber (tenor), Mehmet Yılmaz (bas), Bülent Ateşoğlu (bas) ve Zafer Erdaş (bas bariton) ile piyanist Fügen Serbest, ilçedeki Meslek Yüksek Okulu bahçesinde verdikleri konserin büyük beğeni kazanması üzerine bir konser de Aşağı Gökçe Köyü'ndeki Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi'nin evinin bahçesinde verdi.

İMAM DUYURU YAPTI

Konserin duyurusu Aşağı Gökçe Köyü camisinin imamı Hakim Berk tarafından yapıldı. İmam Berk, konseri izlemek isteyen köylülerin sandalyelerini de getirerek Oktay Ekşi'nin evinin bahçesine gelmelerini istedi. Yaklaşık 80 köylü tarafından izlenen konserde sanatçılar, piyano eşliğinde hem çeşitli operalardan aryalar hem de izleyicilerin bildiği türküleri söyleyerek coşkulu alkış aldı. Aşağı ve Yukarı Gökçeliler, konsere biraz çekinerek geldiklerini ama izleyince çok keyif aldıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!