Güncelleme Tarihi:
FİLM ÇEKİMİ BÖYLE YAPILDI
1200 haneli köyün stüdyo haline getirildiğini, filmde profesyonel oyuncuların, amatörlerin, köy halkının ve bir de Alman oyuncunun rol alacağını belirten yönetmen Yüksel Aksu, "Dondurmam Gaymak gibi sadece yöresel değil bu kez her kesimden oyuncunun bulunduğu ortaya karışık bir film yaptık" dedi.Yönetmen Yüksel Aksu'nun yeni filmi Entelköy-Tepeköy'ün çekimlerine Milas'ın Pınarcık Köyü'nde bugün başlandı. 1200 kişilik köy tamamen stüdyo haline getirildi. Muğla Valisi Fatih Şahin, Bafa Belediye Başkanı CHP'li Zühra Dönmez, filmin yönetmeni Yüksel Aksu, oyunculardan Süleyman Turan, Mehmet Ali Alabora, Ayla Arslancan, Nejat Yavaşoğulları, Şahin Irmak, Türk asıllı Alman oyuncu Ayşe Bosse, Ümit Olcay, Hamit Demir, filmin yapımcıları Muharrem Gülmez ve Taha Altaylı, Dondurmam Gaymak'ın başrol oyuncusu Turan Özdemir ile köylünün katıldığı çekimler, festival havası estirdi. Pınarcık Köyü kadınları ile Çomakdağ Köyü halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunları sergilediği açılış etkinliğinde, Mehmet Ali Alabora, Süleyman Turan ve yönetmen Yüksel Aksu köylülerle Çökertme ve Harmandalı oynadı, çekim aralarında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve köylü çocukların başından paralar attı.
"ORTAYA KARIŞIK BİR FİLM YAPTIK"
Aksu, Galata Film Limited Şirketi tarafından yaklaşık 10 ayda çekilecek filmde sadece yöresel oyuncuların değil profesyonel ve Avrupa'dan bir oyuncunun da rol alacağını belirtti. Dondurmam Gaymak'tan sonra 3-4 yıl ara verdikdiklerini kaydeden Aksu, "Ama bu arada bu film için çok çalıştık, emek sarf ettik. Bugün de yağmurlu havanın bereketi ile motor dedik. Her kesimden oyuncunun bulunduğu, ortaya karışık bir film yaptık. Yani bugün öğleyin burada Zeybek oynar akşam tango yaparız, bu filmde yöreselden, ulusala, evrensellikten, milliyetçiliğe, her türlü unsuru görebilir, her keyfi aynı anda yaşabilirsiniz. Köylülerin Ege şivesinden çevreci bir Alman aktivistin yeni öğrendiği Türkçe'ye kadar her şey bu filmde var. Amacımız Muğla'da çektiğimiz bu filmlerle turizmi kıyı turizminden iç kesimlere doğru yönlendirerek kültür turizmi ve sinema aracılığı ile daha geniş kitlelere yaymak" dedi.
ALABORA'NIN EGE ŞİVESİ ALKIŞ ALDI
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Alabora ise köylü çocuklar ve kadınların büyük ilgisi ile karşılaştı. Köylüler Alabora ile fotoğraf çektirmek için birbiri ile yarıştı. Alabora Ege şivesini kullanarak yaptığı açıklamada "Niye gelivediniz ki sanki bura. Biz bize gari film çekip duruduk, bi de baktık ki profesyonilmişmiş, nemiş oyuncular gelmiş, niye gelmişle ki, biz gendimiz oynek duruduk" dedi. Alabora'nın sözleri kahkalara neden oldu ve büyük alkış aldı.
Pınarcık köylüsü evli ve iki çocuk annesi Ümmühan Alpaslan da, köylüleri temsilen konuştu. Alpaslan, "Biz sadece televizyonlarda veya gazetelerde gördüğümüz sanatçıları bugün köyümüzde gördük. Onlarla film çevireceğiz. Hiç uzaktan göründükleri gibi değillermiş. Çok sıcak kanlı, çok sevecen insanlar, köyümüzde filmin çekilmesi tanıtım açısındanda iyi olacak tabi" dedi.
Muğla Valisi Fatih Şahin de, kentte deniz, kum, güneş üçlemesinden çok daha değerli alternatif turizm modelleri olduğunu belirterek, "Bunları değerlendiren tüm sanatçı dostlarımıza, yapımcılara, belgesel filmcilere her türlü desteği vermeye hazırız. Bugün köy bir film stüdyosu oldu. Köylüler sanatçılarla iç içe film çeviriyorlar, film çevrilmiyor adeta kültürümüzün, geleneklerimizin doğal bir ortamda yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması sağlanıyor" dedi.
Filmin çekimleri Bafa Gölü, Pınarcık, Heraklia ve Kapıkırı'da yapılacak.
ENTELKÖY- TEPEKÖY
Entelköy-Tepeköy, aktivistlerle köy sakinleri arasında geçen komik ve çarpıcı olayların öyküsü. Metropolde yaşamanın yarattığı keşmekeşten kurtulup hep hayalini kurdukları doğayla başbaşa bir yaşam sürmek isteyen bir grup ekolojist, Ege'de bir köye yerleşirler. Kentli ekolojistlerin köylerine yerleşmelerinden dolayı çok memnun olan köy halkı artık hiçbir işe yaramayan kıraç tarlalarını ve eski evlerini değerinden fazla fiyata aldıkları için aktivistleri büyük bir sevgi ile karşılar. Herşey yolundadır, taki bölgeye kurulması gündemde olan termik santral kararı onaylanana kadar. Termik santral ile birlikte eski köylüler ile köyün yeni sakinleri aktivistler arasında ilginç bir süreç başlar, olaylar karşılıklı protesto ile tam bir komediye dönüşür.
Filmde Şahin Irmak-Muhtar Ali, Ayşe Bosse -Katrin, Emin Gürsoy- Aşırı Mustafa, Recep Yener- İmam Adem, Ayla Arslancan- Kocana, Ümit Olcay- Enes, Hamit Demir-Berk, Engin Akın-Gülnihal, Nejat Yavaşoğulları-Nejat rolünü canlandıracak.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: