Kosova gururu

Güncelleme Tarihi:

Kosova gururu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'den Kosova'ya iki TIR dolusu yiyecek ve ilaç götüren insani yardım heyetini Arnavut ve Türkler sevinç gösterileriyle karşıladı.

KOSOVA'ya insani yardımdan sorumlu koordinatör Büyükelçi Şükrü Tufan başkanlığındaki heyet önceki gün Makedonya'nın Blace sınır kapısından Kosova'ya girdi. Kızılay araçları ve iki römorklu TIR'dan oluşan konvoy, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren kentinde büyük sevinç yarattı. Halk konvoyu Türk bayraklarıyla karşıladı.

Çifte vatandaşlık verin

Aralarında Kızılay Genel Müdürü Fatih Evren ve Bayındırlık Bakanlığı'ndan Afet İşleri Daire Başkanı Faruk Tümer'in de bulunduğu Türk heyeti, Türk yetkililerle, Türk Zanaatçı Tüccar ve İşadamları Derneği'nde biraraya geldi. Prizren'deki Türk temsilciler, Türkiye'den maddi yardım ve Kosovalı Türklere Türkiye'de mal mülk alma hakkı ve çifte vatandaşlık verilmesini istediler.

Mehmetçik'i bekliyorlar

Prizren'deki ihtiyaçları kentteki Türk dernekleri aracılığıyla belirleyen heyet, 800 aileye yetecek 25'er kiloluk yardım paketlerini öncelikle Kosovalı Türklere dağıttı. Prizren'den Mamuşa'ya geçen Türk insani yardım heyeti burada da halkın coşkusuna tanık oldu. Türk ilaç ve gıda yardımı götürülen Mamuşa, yakında Türk askerlerini misafir edecek.

ABD askerleri nezaret etti

İlaç ve gıda maddeleri taşıyan Türk yardım konvoyu, Kosova'daki Amerikan askerlerinin gözetiminde Prizren kentine girdi. Konvoyu karşılayan çocuklar, Türk yetkililerin etrafını sararak sevgi gösterisinde bulundular.

3820 Kosovalı döndü

KOSOVA'da barışın sağlanmasından sonra ülkemizde bulunan mültecilerin ülkelerine dönüşleri de başladı. Arnavut göçmenlerden bugüne kadar 520'si Gaziosmanpaşa Göçmen Misafirhanesi'nden olmak üzere 3 bin 820 kişi ülkesine döndü. Kırklareli’nde halen 7 bin 142 göçmenin bulunduğunu açıklayan yetkililer, ‘‘Bugün (dün) 25 mülteci daha ülkesine dönüyor’’ dediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!