KoÅŸa koÅŸa geldiler

Güncelleme Tarihi:

KoÅŸa koÅŸa geldiler
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 18, 2013 13:24

Tarsus ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene, 275 kilogramlık top mermisini taşıyan Seyit Onbaşı ve zaferin kazanılmasında büyük rolü bulunan Nusret Mayın Gemisi'nde görev yapan Onbaşı Hüseyin Akkaya'nın torunları da katıldı.

Haberin Devamı

Ä°lçedeki etkinlikler, Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında önemli yeri bulunan ve orijinal Nusret Mayın Gemisi'nin bulunduÄŸu Çanakkale Parkı'nda yapıldı. Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı'nın okunmasıyla baÅŸlayan törende, günün anlam ve önemini anlatan konuÅŸmayı üsteÄŸmen Oktay AÄŸtürk yaptı.Â

KOÅžA KOÅžA GELDÄ°LER / FOTO GALERÄ°

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın torunları Şaban Çabuk ve Bayram Özçetin ile Nusret Mayın Gemisi'nde görev yapan Onbaşı Hüseyin Akkaya'nın torunu Canan Akkaya'ya, üzerinde Nusret Mayın Gemisi'nin resminin bulunduğu plaket ve Türk Bayrağı hediye etti.

Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin folklor gösterileriyle devam eden etkinlikte, Belediye Şehir Tiyatrosu sanatçıları da tarihi gemide, Çanakkale Savaşı'nı anlatan oyun sergiledi.

Törene, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Garnizon Komutanı Albay Abdulkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Müftü Abdulkerim Akbaba, siyasi partilerin temsilcileri, meslek odası başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!