Korsanlar SAT'ı görüp kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Korsanlar SATı görüp kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2009 21:25

Somali'de 2 korsan saldırısı bölgede bulunan Türk fırkateyni sayesinde engellendi.

Somali kıyılarındaki uluslararası deniz güçlerinin, geçen cumartesi günü 2 korsan saldırısını bertaraf ettikleri, saldırılardan birine müdahaleyi Türk fırkateyninin yaptığı açıklandı.
Uluslararası Denizcilik Bürosu'ndan Cyrus Mody, bugün yaptığı açıklamada, korsanların 6 haftalık bir aradan sonra yeniden saldırılara başladıklarını söyledi.
Uluslararası deniz güçlerinin saldırılara karşı iyi bir hazırlık içinde olmaları sayesinde korsanların bu yeni dönemde henüz hiçbir gemiyi ele geçiremediklerini ifade eden Mody, cumartesi günkü 2 saldırının bertaraf edildiğini bildirdi.
Verilen bilgiye göre, Panama bandıralı “Handy V” adlı geminin 2 küçük tekneden ateş altına alınması üzerine işaret fişeği fırlatan mürettebat, uluslararası güçlerden de yardım istedi. Türk fırkateyni, yardıma gelerek korsan saldırısını bertaraf etti. Fırkateynde SAT komandoları da bulunuyor.
Aynı gün bir diğer saldırı ise bir Yunan firmasına ait “Panamax Pappo” gemisine karşı düzenlendi. Bu saldırı da bir Suudi Arabistan savaş gemisince bertaraf edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!